Felhívás

Örülünk, ha beszámolsz nekünk arról, hogyan élted meg a támogatást, kapcsolatot. (Minden pozitív és negatív élmény tanulságos lehet nem csak nekünk, hanem a további segíteni akaróknak is.) Ha kedved van ezt egy történetben megírni, örömmel várjuk, és lehetőséget adunk az oldalon való megjelentetésre, hogy kedvet hozzunk másoknak az adományozáshoz.

HÁROM NAPOT JÓSOLTAK NEKI, MÍG A GERINCVÍZ SZÉTNYOMJA AZ AGYAT – A FARKASASSZONY ÉS A TÜNDÉRLÁNY IGAZ TÖRTÉNETE
Itthon a szociális háló közepén van egy hatalmas lyuk. Aki a peremére esik, annak még szerencséje van. De sokan beleesnek a lyukba. Na, ott vagyunk mi és a hozzánk hasonlók. Mert ha egyszer belecsúsztál, hosszútávfutásra kell készülnöd, és egyetlen mondat lebeghet a szemed előtt: Oldd meg magad! Az ózdi anya-lánya páros, Bakos-Nagy Márti és kislánya, Mártika történetét Kenéz Kíra írta meg.
Tovább
CSODA TÖRTÉNT: ÍGY LETT HÁZA 100 FORINTBÓL EGY MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ CSALÁDNAK
Ebbe a történetbe több csoda is besűrűsödik. Stílusosan szólva/írva, nem is csoda, hiszen egy bűvész nagyvonalúságából indul a sztori. No meg a Segítek egy családot csapatának egyik éber önkéntesének az elküldött leveléből, és e kettő „véletlenszerű” találkozásából. Akárhogy is, az eredmény az, hogy egy nagy szegénységben élő kétgyermekes család saját otthonhoz jutott, ezzel együtt pedig új esélyt az életben.
Tovább
Az alkotás mellett küldetésem, hogy továbbadjam tudásomat – interjú Reményi Katalin ötvösművésznővel
Reményi Katalin megkerülhetetlen az ötvös szakmában. Zenész akart lenni, de az alkotásban találta meg a szabadságot. Saját technikát fejlesztett ki, és létrehozta a REMY ART Ötvösművészeti Alkotóház Alapítványt, Apostol utcai műtermébe mindmáig tanítványok zarándokolnak, hogy első kézből sajátítsák el az ötvösmesterség csínját-bínját. A műhely egyik rejtett zugában találkoztunk, ahol a művésznő a nehezebb út választásáról mesélt. Vallja, hogy “van abban jó is, ha az ember magányos farkas és nem tartozik senkinek.” Kenéz Kíra interjúja
Tovább
A nyugalom szigete, ahol a festmények életre kelnek – Interjú Komsa Krisztinával, az Angyalpagoda tulajdonosával
Komsa Krisztina művésszel, stresszoldás szakértővel csömöri műhelyében beszélgettünk, az Angyalpagodában. A festmények gyűrűjében, a színes Aura Soma üvegcsék társaságában, illóolaj kellemes illata lengi be a stúdiót. Krisztina jókedve, derűs nyugalma átragad ügyfeleire is. Az interjú apropója, Krisztina felajánlása a Segítek egy családot művészpiacára. A Vénusz bölcsessége című képével támogatta a kezdeményezést (középső kép). Veres Sára interjúja
Tovább
Beszélgetés Spitzer Gyöngyi Somával Segítek egy családot programjáról
Spitzer Gyöngyi, Soma, Soma Mamagésa, Somita…ez mind egyetlen személyt jelöl. Egy hatalmas energiákkal bíró közéleti szereplőt, énekest, számos könyv szerzőjét, aki az önismerethez, az önmeghaladáshoz vezető út számtalan formáját bejárva, most a szolgálat és mások megsegítésének ösvényét gyakorolja. Riportunkban a “Segítek egy családot” nagyívű kezdeményezéséről beszélgettünk.
Tovább
Önkéntesként a Segítek egy családot csapatban
Több mint ötven önkéntes, bő egy év alatt, eddig több mint száz családot tudott támogatókkal összekötni az ország valamennyi megyéjében a Segítek egy családot kezdeményezés által. Ez Magyarország első olyan programja, ahol a támogatásra szoruló és a támogató közvetlen megtalálhatja egymást. „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül.”
Tovább
Scroll to Top