Gyakran ismételt kérdések

Ki kerülhet fel az oldalra a támogatottak sorába?

Csak hivatalos szervezetek által, (családsegítő központ) illetve személyes ismerős által leinformálható, ajánlásra érkezett családok kerülhetnek fel az oldalra. Tehát ha egy család valamely tagja egyenesben ír nekünk, őt megkérjük, hogy keresse meg a helyi családsegítő központot, és ők írjanak nekünk az ő nevében. Ha a családsegítő e-mailben megkeres minket a  segitekegycsaladot@gmail.com címen, és ő, mint az adott szervezet egyik képviselője személyesen ajánlja a családot, akkor kerülhetnek fel a listánkra – ahol a jelentkezők számától függően lehetséges, hogy lesz várakozás.

A helyi családsegítő központ kezdeményezésére ajánlott egyén fölkerülhet-e az oldalra a támogatottak sorába?

NEM, egyedül élő nem, mi kifejezetten „csak” családokat támogatunk. Azok közül is csak azokat, ahol legalább egy kiskorú van még a családban, vagy teljes ellátásra szoruló/fogyatékkal élő személy.

Hogyan kapja meg a támogató az általa kiválasztott család elérhetőségét?

A támogatónak be kell jelölnie az oldalunkon levő adatvédelmi tájékoztató/szabályzat elfogadását, ezek után felveszi velünk a kapcsolatot e-mailben a segitekegycsaladot@gmail.com címen. Ez alapján az az önkéntes fogja vele felvenni a kapcsolatot, aki az általa kiválasztott családot kikérdezte. Miután a kikérdező és kapcsolattartó önkéntes úgy ítélte meg a támogató jelölttel való beszélgetés után, hogy megadhatja a család telefonszámát, ezt szóban teszi meg, nem írásban. 

Meddig maradhat fent egy család az oldalon?

Az első támogatástól kezdve fél éven át maradhat fent egy család az oldalon, utána újabb három hónapig megjelenik a lekerülő családok között (attól még a támogatói megmaradhatnak), és később akár vissza is kerülhet a honlapra.

Hogyan fog eljutni az adomány / felajánlás / támogatás a kiválasztott családhoz?

Minden esetben személyesen a támogatótól. Hiszen ő meg fogja kapni a család elérhetőségét, így meg tudja kérdezni, mi a címük, bankszámla számuk, és akár utalhat is, vagy csomagot is küldhet, sőt, ha szeretne személyesen is találkozni az általa kiválasztott családdal, akkor meg is látogathatja őket. Ez a támogatott egyéni döntésén múlik. (Mivel igen drága a postai csomagfeladás, javasoljuk a foxpost vagy a telekocsi igénybevételét.) 
Hogy tudom igénybe venni a kedvezményes FOXPOST csomagfeladási lehetőséget?
Csomagfeladás
Regisztráció

Mi számít az oldalon támogatandó családnak?

Ahol legalább egy felnőtt van (gyerekét egyedül nevelő anya vagy apa) és egy kiskorú, vagy teljes ellátásra szoruló/fogyatékkal élő személy. Természetesen ahol mindkét szülő, illetve nagyszülő(k), egyéb rokonok, több családtag, gyermek van, azok is.

Köszönjük a támogatást!

Adótok 1%-a az alapítvány működését segíti.

Nők 2000 Nyitott Kapu Kh. Alapítvány

Adószám: 18681268-1-13

Scroll to Top