Ez Magyarország első és egyetlen olyan honlapja, ahol a segítségre, támogatásra szoruló és a segíteni kívánó egyén, család vagy közösség közvetlenül megtalálhatja egymást. A támogató nem alapítványt, vagy egyesületet, hanem konkrét családot választhat, személyessé téve ezzel az adok- kapok folyamatát. Minden család ellenőrzött forrásból jön, többnyire a helyi családsegítő központ jóváhagyásával.

Mi a célunk?

Rajtunk keresztül nem folyik pénz, mi nem osztunk szét adományt, és még abba sem látunk bele, hogy mennyit és mit ad az adományozó.
Mi egy lelkes kis csapat vagyunk, az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan oldalt, ahol személyesen a segítőtől, a támogatótól a rászoruló családig közvetlenül jut el az adomány, támogatás.
Ahogy az a szlogenünkben is benne van:
„Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül.”
(Mármint pénzügyi közvetítők nélkül, hiszen mi „csak” az információt közvetítjük.) 
Vagyis ezzel az oldallal fő célunk, hogy választási lehetőséget nyújtsunk azoknak, akik nem alapítványon/intézményen, tehát valakiken keresztül szeretnének segítséget nyújtani, hanem egyenesben, személyesen.
Azoknak adunk választási és összekapcsolási lehetőséget, akik nem csak tudni szeretnék, hogy a segítségük pontosan kikhez jut el, de vágynak is erre a személyes kapcsolódásra, segítségnyújtásra.

„Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül”

A támogatott és a támogató közötti kapcsolatfelvétel

A támogató az oldalunkon található, majd a tőlünk megkapott adatok alapján választhat, megismerheti az adott családot, így pontosan tudhatja, hogy az anyagi támogatáson és száraz élelmiszeren kívül mire van szüksége az ott élőknek, és ezt elkezdheti ő maga gyűjteni.
(Mindenkinek van egy ismeretségi köre, ahol éppen feleslegessé válhat az, amire másoknak szüksége lehet.) 
Ezzel erősítjük az egyének segíteni akarását, együttérzését, ami által azok is kapnak, akik adnak. Amennyiben ezt nem egyén, hanem család, vagy adott közösség teszi, kifejezetten segíti az adott család mások iránti felelősségvállalását (bevonva akár a gyerekeket is a saját szintjükön), illetve, ha egy adott közösség támogat egy családot, az közösségépítő lehet.

Itt közvetlenül kapcsolódhat a támogatni szándékozó egy családhoz

Rajtunk keresztül nem folyik pénz, nem osztunk szét adományt

Nem szervezetet, ügyet vagy projektet támogathatnak, hanem ember az embert, személyre szólóan

Akik a csapatunkat alkotják

Kis csapatunkat a Nők 2000 Nyitott Kapu Alapítvány fogja össze, aminek vezetője maga az ötletadó: Spitzer Gyöngyi, aki ezt megálmodta.
Mindannyian lelkesedésből, önkéntes munkában dolgoztunk, dolgozunk, hogy ez az oldal és a rendszer működjön.

Majoros Szabina: az önkéntesek koordinálása
Gémes Márti: az önkéntesek koordinálása
Gyenge-Rusz Anett: social média
Bolla Andrea: weblapkészítés és karbantartás
Szabó Andrea : történetíró
Mészáros M. Anna: e-mail kezelő
Krassó Barbóca: Művészeti piac
Tóth Szilárd: GDPR szakember
Fejes Szonja: jogász

Köszönet nekik a megvalósulásért, és hála azoknak a további önkénteseknek is, akik azóta jöttek és jönnek!

Scroll to Top