JÖTT EGY LÁNY, ÉS FELFORGATTA AZ UNDERGROUND MŰVÉSZETI PIACOT… INTERJÚ KRASSÓ BABÓCÁVAL, A BARBART DESIGN ALKOTÓJÁVAL

Képek: BarbArt Design Facebook oldal

A BarbArt Design különleges alkotásai vonzzák a tekintetet. A merész színek és különböző technikák használata adja az alkotások varázsát. A művek energikusak, önálló életet élnek. A márka alapítója, Krassó Barbóca lelkesen mesél életútjáról, terveiről. Barbóca életében mindig is jelen volt a kreativitás és a Covid alatt döntött úgy, hogy megalapítja a márkát és szélesebb körben mutatja be művészetét. Az alkotások festményeken, valamint ruházati és lakásdekorációs terméken jelennek meg. Többféle technika és stílus szerepel  a BarbArt Design kínálatában, úgy mint Fluid Art, digitális rajz nyomatok és UV aktív ruhák, táskák, kiegészítők. A portfólió sokoldalú, csakúgy, mint a hölgy, aki mögötte van. Szabadidejében önkénteskedik, a Segítek egy családot szervezetet segíti, mindemellett több festményét ajánlotta már fel jótékonysági célra. Krassó Barbócával, a BarbArt Design alapítójával beszélgettünk. Veres Sára interjúja

Mitől különleges a BarbArt Design?

Az volt a célom, hogy a művészetet élővé tegyem azáltal, hogy hordjuk is az alkotásokat. Üzenetet küldünk a világ felé. Aki felvesz egy BarbArt Design mandalás pólót, azon azért megakad az emberek szeme. Azt látom, hogy jó a fogadtatása, bár sokan még nem mernek nyitni a színek felé. Odajönnek, megcsodálják, majd elkezdenek barátkozni a gondolattal, hogy igenis megengedhetem magamnak azt, hogy színesen öltözködjek és igenis megengedhetem magamnak azt, hogy rám nézzenek. Vannak azért visszafogottabb darabok, most kifejezetten egy ilyen kollekción dolgozom, egy népművészeti kollekción.

Melyik a kedvenc technikád?

A szívem csücske a Fluid Art, ez egy viszonylag új technika és az elmúlt három évben ezzel foglalkoztam, nagyon sokat kísérleteztem, gyakoroltam. Emellett az absztrakt festészet az, ami leginkább az én pályám. Közel egy éve pedig elkezdtem személyre szabott mandalákat rajzolni, abból mára már lett egy vállalkozás, a BarbArt Design. Ruházati és lakásdekorációs termékekre kerülnek rá ezek a mandalák, amik UV aktívak. A bulikban nagyon szokták szeretni, mert UV fény alatt gyönyörűen világítanak és elhozzák nekünk a fényességet a sötétségbe.

Mi motivál a megújulásban és kísérletezésben?

Mindig szerettem volna valami újat létrehozni, valami olyat ami még nincs. Azért a Fluid Art felé nyitottam a leginkább, mert ez igazán új, itt még lehet olyat alkotni, amit nem nagyon csináltak meg előttem, úgyhogy most ezen vagyok rajta.

Úgy érzed, hogy kiteljesedsz ebben a vállalkozásban? Mik a terveid a jövőre nézve?

Teljesen. Én úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Tisztában vagyok azzal is, hogy minden kezdet nehéz és idő kell ahhoz, hogy megismerjenek, megszeressenek minket. A célom az, hogy nem csak országon belül, de külföldön is megtalálhatók legyenek a termékeink,  UV fénnyel megvilágított BarbArt sarkokban. Hollandiában, Németországban több olyan üzletet is találtam, ahol értékelnék ezeket az egyedi kreációkat. Nem tömeggyártott termék, egy mintát maximum ötvenszer használok fel, több nem készül belőle a világon.

Hol találkozhatnak veletek a vásárlók?

Leginkább goa bulikba járunk, ott nagyon szeretnek minket. Visszatérő árusítók leszünk a Gozsdu Udvarban is. Most már egyre több megkeresés jön be városnapokra, eseményekre, szeretnénk minél több pesti vásáron is részt venni. Pesten a  Giháda üzletében vannak jelen a termékeink, helyileg pedig  Heves megyében, Domoszlón van a műhelyünk. Szeretem vidéket, itt nőttem fel, itt érzem jól magam. Körülöttünk a természet, jól érezzük magunkat itt nagyon.

 
Összesen négy festményt ajánlottál fel a Segítek egy családot szervezet művészeti piacára. Miért ezeket választottad?

Mindig azokat választottam ki, amik a kedvenceim voltak. El nem adtam volna, de a jó ügy érdekében szívesen felajánlottam.

Szabadidődben aktívan önkénteskedsz is ennél a szervezetnél. Mit ad neked ez a tevékenység?

Két éve hallottam először a Segítek egy családotról, akkor már tudtam, hogy nekem itt dolgom van, szeretnék itt önkénteskedni. Először a segítségre szoruló családok kikérdezője lettem, majd jött a művészeti piac ötlete, amit aztán meg is valósítottunk. Gondoltam, hogy ezáltal a támogatók is szívesebben adnak úgy, ha kapnak cserébe valamit, jelen esetben egy művészeti alkotást. Ez egy fantasztikus dolog. A rászoruló család megkapja az alkotás árát, a támogató pedig kap egy gyönyörű festményt, vagy ékszert. Már több, mint 600.000 Ft-ot kaptak így a családok. Nemrég kelt el a 20. felajánlás a művészeti piacon, tehát 20 család kapott már ezáltal támogatást.

 
Hogy van erőd ennyi mindennel foglalkozni? Honnan töltekezel?

A barátaimból rengeteget töltekezem, hála Istennek nagyon jó kapcsolataim vannak. Emellett a természet, ami nagyon feltölt. Most hogy itt a jó idő, sokat túrázunk majd. Ha tehetem, akkor utazok is, nagy hobbi utazásszervező vagyok. Úgyhogy ez az ami kikapcsol. Barátok, utazás, természet és a női körök. Van egy 10-15 fős női körünk itt Domoszlón. Szoktunk meghívni előadókat, szerveztünk már családállítást is. Van amikor szabadabb a program, csak összegyűlünk az alkotóműhelyben, mindenki szabadon alkothat, közben beszélgetünk.

 
Családod támogat ebben a sok mindenben?

Szerencsére igen. A férjem a kezdetektől támogat, hogy szabadon kibontakozhassak és kitaláljam azt, hogy mit akarok. Segített a műhely kialakításában is. A kisfiam 7 éves, ő nagyon büszke rám. Mindenkinek újságolja, hogy az anyukája művész! Úgyhogy teljes mértékben támogató közegben vagyok.

 
BarbArt Design elérhetőségei:
BarbArt Design facebook oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100065529908177
Webshop: www.barbart.hu
Tiktok: @barb_art_design
Üzlet: Giháda üzlete,  1082 Budapest, Üllői út 52/a
Kövess minket Facebookon és az Instagramon, LinkedInen is!
Ó, és ha tetszett, oszd meg a cikket! 🙂
Scroll to Top