Új életet kezd az egyedülálló anya

Krisztina 40 éves, gyermekeit egyedül nevelő édesanya, aki lányaiért mindent megtesz. Egy nehéz párkapcsolatból kilépve szeretné újrakezdeni az életét, amiért keményen dolgozik.

Kriszti és két kislánya jelenleg szívességi lakáshasználója egy parasztháznak, amit egy jószívű ismerőse bocsátott rendelkezésükre. A ház viszonylag jó állapotú, két szoba, konyha, fürdőszoba helyiségekből áll, közművesített. Csak rezsit kell fizetniük, és a házat és annak udvarát rendben tartani. Az újrakezdéshez hatalmas segítséget jelent ez számukra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen, ahol a család él, nagyon nehéz életkörülmények vannak. A kistérség ipara leépült, az emberek közmunkából élnek, ha az megadatik. Kriszti elvégzett egy szakmunkásképző iskolát, de mióta egyedül neveli gyermekeit sokkal szorosabb az időbeosztása. Nem tud túl korán kezdeni vagy későn végezni. Időben oda kell érnie az óvodába és az iskolába, így csak közmunkásként tudott elhelyezkedni. Bére 126 ezer Ft, ezen felül 39.600 Ft családi pótlékot kap.

Amire szükségük van:
Ruhák és cipők évszaknak megfelelően mindannyiuk számára: Gréti 9 éves, 152-es ruhát és 35-ös lábbelit visel. Eszter 3 éves, 122-es a ruhamérete, lába 26-os. Kriszti női S-es méret, lába 36-os.
Berendezési tárgyak: bútorok (étkezőasztal, székek, ágy, polcok, ruhásszekrények), szennyes tartó, ágynemű, törölközők.
Tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodószerek. A gyermekeknek vitaminok, iskolaszerek.
A lányoknak nagyon kevés játéka van: lego, gyöngyfűző, színezők, festék és gyurma mindig nagy kincs.
Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Krisztina hálás a sorsnak azért, hogy ő maga és lányai is egészségesek, minden másért meg tud és meg is akar küzdeni, hogy élhetőbb körülményeket teremtsen családjának.

Scroll to Top