Szegény körülményekből út az egyetemre

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Miskolctól mintegy 35 km-re fekvő kisvárosban neveli szerény körülmények között, Lídia és élettársa, két gyermeküket. Egy kicsi komfortos családi házat bérelnek, melyben van fürdőszoba, wc. A fűtést fával tudják megoldani, ha anyagi körülményeik engedik. Az ajtók és az ablakok nagyon rossz állapotban vannak, bemegy a hideg a lakásba.

Bevételük nagyobbik részét Lídia keresete teszi ki, mely nagyjából 60-80.000 Ft, mivel tartozást vonnak a teljes összegből. Jelenleg szociális munkásként dolgozik. Lídiának és élettársának is 8 általános iskolai végzettsége van. Korábban mindketten cipőgyárban, betanított munkásként dolgoztak. Élettársa jelenleg szociális segélyt kap (22.800 Ft), emellett alkalmi munkákat vállal. Kiadásaik alig fedezik a bérleti díjat és a rezsit, szinte semmi nem marad a gyermekek ruháztatására, étkeztetésére.

Két gyermekük szerencsére egészséges. Lányuk 16 éves, iskolába jár. Nagyon szorgalmas, sokat tanul, jó jegyekkel végzi az iskolát. Egyetemre szeretne menni. Különleges hobbija nincs, minden erejével a tanulásra koncentrál. A későbbiekben szeretne majd elkezdeni boxolni. Kisfiuk 7 esztendős, iskolás. Nagyon szeret rajzolni és kézműveskedni.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tűzifa, tartós élelmiszer, tisztítószer, tisztálkodási szerek, ruhanemű.

Gyerekek méretei:
16 éves nagylány: XS-es ruha, 35-36-os cipő
7 éves kisfiú: 122-es ruha, 29-30-as cipő

Lídia egy végtelenül szerény, nyitott, kedves teremtés, aki nagyon nehezen kér segítséget. Számára a legfontosabb, hogy két gyermekének esélyt adhasson egy boldogabb életre és biztosítani tudja lánya álmát, hogy egyetemre járhasson. A segítségért nagyon hálás.

Scroll to Top