Az utolsó szalmaszálba is kapaszkodik a kis család

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében egy pici községben, Sárospataktól mintegy 20 km-re él Adrienn élettársával Imrével és négy gyermekükkel.

Egy kis önkormányzati lakást bérelnek, melyben jelen állás szerint tavaszig maradhatnak, utána még nem tudják, mi lesz velük. Egy ikerház egyik felében élnek, melynek a másik oldala romos. A házban két szoba, konyha van. A fürdőszobában csak egy wc található, zuhanyzó, kád nincs. Melegvizük nincs, villanyuk feltöltőkártyás. A fűtést fatüzelésű kályhával oldják meg. Főzni gázpalackkal tudnak, ha meg tudják venni. A nyílászáróik rosszak, a ház beázik.

Adrienn és élettársa is egészséges, harmincas éveik végén járnak. Mindkettőjüknek alapfokú iskolai végzettségük van. Adrienn jelenleg otthon van legkisebb gyermekükkel, a hároméves Sárival, aki még nem jár óvodába. Imre építkezéseken vállal munkát. Bevételüket a családi pótlék és a GYES teszik ki, illetve Imre fizetése az alkalmi munkákból. Így rendszeres fix bevételük mindösszesen 73.000 Ft. Kiadásaik havonta kb. 30.000 Ft-ra tehetők.

Legidősebb fiuk Áron, 18 éves, dolgozni szeretne, de nagyon kevés a munkalehetőség a környékükön. Sári a legkisebb, ő 3 éves, Nimród 10 éves, a nagyobbik lányuk Lili, 13 éves. Mindketten iskolába járnak. A nagy hidegek miatt a téli hónapokban legnagyobb segítséget a tűzifa jelenti a számukra, hogy a gyerekek ne fázzanak otthon.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tűzifa, tartós élelmiszer, tisztítószerek, tisztálkodási szerek, ruhanemű, cipő, gázpalack, falfesték, paplan, játékok a gyerekeknek.

Méreteik:
Sári (3 éves): 98-104-es ruha, 24-es cipő
Nimród (10 éves): 128-as, 31-es cipő
Lili (13 éves): S-es méret, 38-as cipő
Áron (18 éves): M-es ruha, 43-as cipő

Adrienn nagyon szereti a gyermekeit és az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik, hogy egy biztonságos gyermekkort, és kiszámíthatóbb jövőt biztosíthasson nekik. Minden segítségért, felajánlásért nagyon hálásak!

Scroll to Top