Az édesanya négy gyermekét neveli teljesen egyedül

Orsolya, a 37 éves édesanya egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei faluban neveli egyedül négy gyermekét. A gyermekek édesapja évekkel ezelőtt magára hagyta őket, amikor munkát vállalt külföldön. A férfi azóta nem tartja a kapcsolatot a családjával.

Orsolya egy saját tulajdonú, rossz állapotban lévő családi házban él a gyerekekkel. A házuk lelakott, a falak penészesek és a vakolat már több helyen hullik. Vezetékes víz, feltöltőkártyás áram, internet, fürdőszoba és illemhelyiség van a házban, fával tudnak fűteni. A gyermekek közül hárman már kamaszkorúak.

Márk 17 éves, érdekli a foci és a testépítés. Bálint 15 éves és rendkívül szorgalmas. Érdekli a foci, a zene és szakács vagy pincér szeretne lenni. Fanni 12 éves, jó tanuló és nagyon érdekli a zene és a tánc. Gergő, a legkisebb fiú 8 éves, őt a foci érdekli a legjobban. Mindegyik gyermek egészséges. A két idősebb fiú sokat segít édesanyjuknak az otthoni teendők ellátásában. Bálint a ,,család esze” és rendkívül tisztelettudó. Elmondása szerint sajnos gyakran előfordul, hogy éhesen megy iskolába.

Az édesanya kedves, udvarias és nagy szeretettel beszél a gyermekeiről. Nagyon szeretné, ha szakmát tanulnának, hogy később boldogulni tudjanak az életben. Orsolya nyolc általános osztályt végzett el, takarítónő volt, jelenleg közmunkásként dolgozik. Biztonsági őr képesítése van, de sajnos nem kap ilyen jellegű munkalehetőséget. Szívesen tanulna valamilyen keresett szakmát.
Orsolya bevétele a családi pótlék, amely 93.000 Ft. A rezsi költségek, buszbérlet, könyvek, tanszerek, az iskolai étkezés és más kiadások komoly anyagi terhet jelentenek neki. A mindennapi betevő megteremtése is kihívást jelentő feladat az édesanya számára.

Amire szükség van: tartós élelmiszer, tisztítószerek, bejárati és beltéri ajtó, mikrohullámú sütő, csillár, ruhásszekrény, kinyitható kanapé, mobiltelefon, számítógép, labda és egyéb játékok a 8 éves kisfiú részére. Pénzadományt bankszámlára tudnak fogadni.

A család örömmel elfogad ruha- és cipő adományokat is. Orsolya ruhamérete S/M-es, cipőmérete 40-es. Márk és Bálint ruhamérete XS-es, cipőméretük 42-es. Fanni ruhamérete XS-es és 39-es cipőt hord, Gergő ruhamérete pedig 113-as és 33-as cipőt hord.

A család nagy örömmel és hálával fogadna bármilyen adományt, ami segítségükre lehet nehéz helyzetükben.

Scroll to Top