Szerényen, szeretetben

Baranya vármegyében, egy kis községben, Siklóstól mintegy 20 km-re neveli a harmincas évei végén járó egyedülálló édesanya, Edina, kislányát, a 4 éves Esztikét.

Egy alig 40 nm-es albérletben élnek, mely korábban kocsmaként funkcionált, ezt alakították át lakássá. Testvérével bérelik közösen, aki az emeleten lakik gyermekével. A kis lakás komfortos, víz és feltöltős villany van. A fűtést kályhában, fával oldják meg. Mobiltelefonjuk feltöltőkártyás. A plafonon lévő gipszkarton a rossz kivitelezés miatt leszakadt, Edina jelenleg fehér lepedőket függesztett fel, hogy eltakarja a hiányosságokat. A tető is javításra szorul.

Edina 11 osztályt végzett, mezőgazdasági és bolti előkészítő szakmája van. Jelenleg a kis községben közmunkát végez, előtte az önkormányzatnál titkárnőként dolgozott, illetve volt már bolti eladó és takarítónő is. Minden munkalehetőséget megragad, hogy kislányának és két idősebb gyermekének megadhasson mindent. Nagyobbik lánya 18 éves, ő már külön él a párjával. Fia 17 éves, aki 80 km-re jár iskolába egy nagyobb városba és ott is dolgozik. Jelenleg ő Edina ismerőseinél él, akik nagy szeretettel gondoskodnak róla. Az utazás pénzbe kerül, ezért ritkán látják egymást, de a nagyfiú igyekszik a tőle telhető legsűrűbben látogatni kishúgát.

Edina összes bevétele mindössze 77.000 Ft, amiből 40.000 Ft-ot kell kifizetnie minden hónapban a fix kiadásokra, lakbérre, rezsire, és egy személyi kölcsönre, amit a fizetéséből vonnak. Ezt szeretné mihamarabb törleszteni, hogy több pénze maradjon a 4 éves Esztike étkeztetésére és öltöztetésére. Esztike szerencsére egészséges, óvodába jár. Nagyon szeret babázni, fésülgetni, öltöztetni és kis babakocsiban sétáltatni őket. Ezen kívül szeret kirakóval is játszani, kedvenc figurája pedig Minnie egér.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, ruhanemű, tisztálkodási és tisztítószerek, tűzifa, palackos gáztűzhely, törölköző, lepedő, ágynemű.
Méreteik:
Esztike: 110-es ruha, 29-es cipő
Edina: XXXL-es ruha, 39-es cipő                                                                                                                                                                  

Edina egy végtelenül szerény, szeretetteljes édesanya, aki saját maga számára nem kér semmit, csak a kislánya körülményeit és életét szeretné jobbá, vidámabbá tenni. A legkisebb segítségnek is nagyon örül és hálás azért, hogy két nagyobb gyermeke már szerető közegben él.

Scroll to Top