Új otthonra lenne szüksége az anyukának, aki születése óta ápolja már felnőtt korú gyermekét

Az 59 éves Anna néni és 36 éves gyermeke Nóri, egy Baranya megyei faluban él, nagyon rossz körülmények között.

Nóri 9 hónapos korában agyhártyagyulladást kapott, ami miatt agyában 87%-os sérülés maradt vissza, epilepsziás rohamai vannak, kevés ideig tud állni. Rendszeres kezelésre szorul, ahova falubusszal tudnak járni (a közösségi buszjáratok zaját sajnos nem bírja). Egyes tevékenységeket önállóan tud végezni, mint az öltözködés, étkezés, fésülködés, de fürdetni kell, segítségre van szüksége a mozgásban. Édesanyja ápolja őt kitartóan, dolgozni nem tud, hiszen Nóri folyamatos felügyeletet igényel.

Anna néniék egy romos önkormányzati házban élnek szívességi alapon, annak is egyetlen szobájában. Nincs víz, villany, télen kályhával fűtenek. A vizet az udvarról hordja Anna, odáig van csak bevezetve. A tisztálkodáshoz a gáztűzhelyen melegít vizet és lavórban mosakodnak. Villany híján elektromos készülékeik nincsenek, hűtő sem. A telefonját a szomszédban tudja feltölteni. A tető omladozik a házon, veszélyes már benne élniük, emiatt kérte az önkormányzat, hogy keressenek más lakhatási lehetőséget. Ők ebben nem tudnak segíteni és a házat sem tudják felújítani, mert már túlzottan rossz állapotban van. Anna néni egyedülálló, egy fia van még, akinek családja van, ő segít néha, de messzebb élnek. Bevételük az ápolási díj, Anna néni rokkantnyugdíja és a családi pótlék, amiből nehezen tudnak megélni.

Amire szükségük van: elsősorban a lakhatásban kérnek segítséget, Baranya vagy Somogy megyében lenne jó számukra lakhatás, olcsó albérlet. Emellett elfogadnak tartós élelmiszert, anyagi segítséget, amit csekken tud fogadni.

Ruhaneműt: Anna M méretet hord és 39-es cipőt, Nórika 3XL ruhát, 2XL nadrágot, 40-es cipőt.

Anna néni kitartása és ereje igazán példaértékű, mindent megtesz a gyermekéért, ilyen embert próbáló körülmények között is. Bízik benne, hogy egy kicsit lehet könnyebb is, egy kis segítséggel.

Scroll to Top