A gimnazista lányok álma, hogy szakmát szerezzenek és kitörjenek a nélkülözésből

Béla 67 éves, nyugdíjas családapa, aki élettársával, Eszterrel és négy gyermekükkel egy Baranya vármegyei kistelepülés külterületi részén él. Mindennapjaikat beárnyékolják a megélhetési gondok.

A családfő korábban gépészként dolgozott, de öregségi nyugdíja felét, közel 60.000 Ft-ot a végrehajtó minden hónapban levon tartozás jogcímén. Eszter korábban főállású édesanya volt, most bár egészsége nincs rendben (tüdőbeteg), de igyekszik aktív keresőként a család hasznára lenni. Jelenleg közfoglalkoztatott az önkormányzatnál, bérét szintén csökkenti a végrehajtó letiltása, így 60.000 Ft-ot keres meg. Ezen felül csupán a családi pótlék növeli bevételüket. Sok a tartozásuk, amik egyre halmozódnak.

Négy gyermekük tanul, az idősebb lányok 18, 17 illetve 16 évesek. Mindhárman gimnazisták, a két nagyobb lány kollégista. A legkisebb fiú 12 éves, ötödikes általános iskolás. Ő fejlesztésre szorul, sajátos nevelési igényű. A lányok nagyon szorgalmasak, próbálnak szüleik terhein segíteni, ha éppen kapnak ösztöndíjat, azt hazaadják. Van jövőképük, érdeklődési körük, motivációjuk a saját jövőjüket elképzelve. Szeretnének stabil szakmát szerezni a jobb megélhetés reményében.

Amire szükségük van: A család otthonát egy saját tulajdonú vályogház adja. Erősen felújítandó lenne, azonban erre sajnos nem telik. A nyílászárók cseréjére, bojlerre, és egy automata mosógépre lenne szüksége a családnak. Fával fűtenek, ha éppen telik rá.
A családnak nagy szüksége van élelmiszerre, használható mobiltelefonra, tisztálkodási szerekre.

Ruha- és cipőméretek:
Bélának kabát, XL-es méretben, lába 43-as.
A lányok 39-40-es lábméretűek, ruházatuk S-estől L-esig terjed felsőkben, nadrágméretük S-es, M-es.
A kisfiú 158-164-es nadrágot, M-es felsőket hord. Lába 38-as.

Minden segítséget hálával fogadnak, nagyon szeretnének a nélkülözésből kilépni, fellélegezni, gyermekeiknek stabilitást teremteni.

Scroll to Top