Egy édesapa elvesztésének utóélete

Félbemaradt felújítás miatt szétvert fürdőszoba, füstölő cserépkályha, elromlott hűtőszekrény, korlátozott folyóvíz – ez jellemzi Éváék otthonát, mióta a családfő két éve Covid vírus áldozata lett. Éva(45) és két kislánya (10 és 7 évesek) azóta kilátástalan helyzetbe kerültek. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei ház egyetlen szobájában próbálják átvészelni a telet, esténként fürdeni a négy utcával messzebb lakó nagymamához járnak.

Bár Éva már kifizette a víztartozását, a 38.000 forintos visszakötési díj jelenleg elképzelhetetlenül nagy összeg, ahogy a fürdőszoba felújításának, valamint az egyéb javíttatások költségei is. Éva télen nem kap munkát a környéken, leghamarabb a tavaszi földmunkák idején tud dolgozni. Addig havi 80 ezer forintból kell megoldaniuk a mindennapokat, miközben a gyász máig megkeseríti az életüket: a kisebbik lány első osztályos, édesapja elvesztését azóta sem dolgozta fel, sokszor szomorú, tanulási nehézségekkel küzd. A nagylány jól tanul, érdeklődő, bár már jobban megérti anyjuk fájdalmát és napi szorongásait is.

Amire szükségük van: fürdőszoba befejezéséhez anyagi és gyakorlati segítség, csaptelep, kád, zuhanyzó, mosdó, valamint tartós élelmiszer, ruhaneműk, a víz visszakötésének díja.

Méretek:
Éva: 39-40-es cipő, ruha S-M-es
10 éves lány: cipő 39-40-es , ruha S-M-es
7 éves lány: cipő 34-35-ös, ruha 140-es

A Covid vírus bár nem jelent már közvetlen fenyegetettséget, a kis család életét mégis visszavonhatatlanul megváltoztatta. Bár a talán soha fel nem dolgozható sorcsapáson már nem, de az anyagi helyzetükön még lehet segíteni, ami nagyon sokat javítana a kis család mindennapjain.

Scroll to Top