Alkalmi munkából próbálnak a felszínen maradni a hét fős családban, a gyermekek sokat nélkülöznek

Egy alföldi kistelepülésen, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében él Brigitta, a 29 éves édesanya, párja a 32 éves Alex, valamint 5 közös kisgyermekük. A család egy saját tulajdonú családi házban él, melyet CSOK-ból tudtak megvásárolni. A víz és a villany be van vezetve, a kazán elromlott, jelenleg fatüzelésű kályhával fűtenek. Internet és telefon csak akkor van náluk, ha éppen fel tudják tölteni. A ház állapota megfelelő színvonalú.

A szülők 8 általánost végeztek, de Brigitta a gyermekek gondozását végzi, a napi logisztikai feladatokat az óvoda, iskola irányába, vezeti a háztartást. Alex alkalmi munkákat vállal, ebből próbálja gyarapítani a családi kasszát. Mivel a munka mennyisége kiszámíthatatlan (mostanában egyre ritkább), így bevételük ingadozó. A családtámogatás összege: 85.000 Ft családi pótlék, és 25.000 Ft anyasági támogatás. Megoldást jelenthetne, ha stabil, állandó munkahelyet találna az édesapa.

A családban 5 fiúgyermek cseperedik, számukra szeretnének a szülők kicsit élhetőbb mindennapokat teremteni, hogy ne kelljen nélkülözniük. Nagy szeretettel és hálával fogadnak minden segítséget.

Amire szükségük van: pénzadományt bankszámlára is tudnak fogadni. Tartós élelmiszer. Gyerekbútorokat, ágyat, íróasztalt szívesen fogadnának.

A legnagyobb fiú negyedik osztályba jár, nagyon szeret gitározni. Vonzza a nyelvtanulás. Ruhamérete 164-es, lába 39-es. A következő gyermek harmadikos, Ruhamérete 134-140-es, lába 37-es. A harmadik fiúcska másodikos, 128-134-es ruhákat és 36-os cipőt visel. Öccsük óvodás, nagy Mancs őrjárat rajongó. Ruhából 122-es kell neki, cipői 30-asak. A legkisebb gyerkőc kiscsoportos óvodás, ő is imádja Mancsékat, neki is 122-es ruhák valók, lába 30-as. Mindegyik fiú imád focizni, labdázni.

Brigitta reményvesztett lelkiállapotban van, szorong, hogy gyermekeit ne lássa szomorúnak, és ne kelljen nélkülözniük.

Scroll to Top