A 4 gyermekes család otthonra és biztos megélhetésre vágyik

A fővárosban élő Lívia (33) és 4 gyermeke, nagybátyjánál, Antalnál (53) talált menedéket, miután anyja kidobta őket.

Édesanyja 2019 karácsonya előtt dobta ki a családot. Antal ekkor segítséget nyújtott nekik, a férfi alkalmi munkákból segített fenntartani az életüket (sitthordás, lomtalanítás, fűnyírás, bármilyen szakképzettséget nem igénylő kétkezi munka).
A gyerekek apja nem hajlandó gyerektartást fizetni, az ügyet jelenleg vizsgálja a bíróság. Önkormányzati lakásra pályáztak, de a várakozási idő 4-5 év, addig meg kell oldaniuk az egyre torlódó problémákat. Lívia férje ugyanis nem csak bántalmazó partner volt, akit ráadásul felesége tartott el, de több százezer forint nagyságú tartozásukat sem segít törleszteni – így a végrehajtók hada is Lívia megoldhatatlan gondja lett.

Lívia és Antal dolgos, maximálisan együttműködő emberek. Lívia 10 osztályt végzett, 10 évet dolgozott takarítónőként, most egy általános iskolában mosogat heti 20 órában. Az édesanya lehetőségeihez mérten mindent megtesz a gyermekeiért, ellátja őket, szeretne megfelelő lakhelyet biztosítani számukra a későbbiekben is. A négy gyermek után körülbelül 90.000 forint családi pótlékot kapnak.
Márciustól Lívia és a gyerekek egy átmeneti otthonban laknak, ide Antal nem jöhetett velük.

Amire szükségük van: anyagi támogatás, ruhák, laptop, tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek, de mindenekelőtt munka.
Lívia: M-es ruha, 38-as cipő
Antal: M-es ruha, 41-es cipő

Gyerekek:
Gábor(13): L-es ruha, 41-es cipő – a kamaszfiú nagyon tehetségesen rajzol
Virginia(10): 140-es ruha, 36-os cipő – a kislány szorgalmas az iskolában, otthon imád sminkelni, táncolni, rajzolni és nagyon szeretne egy görkorcsolyát
Veronika(8): 134-es ruha, 32-33-as cipő – mindennek nagyon örül
Melinda(3): 104-es ruha, 24-es cipő – Minnie egér a kedvence

Antalnak nem véletlenül Bruce Lee a példaképe: az életben valódi harcos nagybácsiként állt ki a kis családért, amelyben Lívia magára lett hagyva a gyermekeivel és minden problémájukkal. Mindössze lehetőséget kérnek, hogy dolgozhassanak egy méltóbb életért.

Scroll to Top