A 4 gyermekes család otthonra és biztos megélhetésre vágyik

A fővárosban élő Lívia (33) és 4 gyermeke jelenleg egy átmeneti otthonban élnek, anyagilag nagyon nehéz helyzetben.

Lívia 10 osztályt végzett, 10 évet dolgozott takarítónőként, most egy általános iskolában mosogat heti 20 órában. Az édesanya lehetőségeihez mérten mindent megtesz a gyermekeiért, ellátja őket, szeretne megfelelő lakhelyet biztosítani számukra a későbbiekben is. A négy gyermek után körülbelül 90.000 forint családi pótlékot kap.

A gyerekek apja nem hajlandó gyerektartást fizetni, az ügyet jelenleg vizsgálja a bíróság.
Önkormányzati lakásra pályáztak, de a várakozási idő 4-5 év, addig meg kell oldaniuk az egyre torlódó problémákat. Lívia férje nem csak bántalmazó partner volt, akit ráadásul felesége tartott el, de több százezer forint nagyságú tartozásukat sem segít törleszteni – így a végrehajtók hada is Lívia megoldhatatlan gondja lett.
Lívia édesanyjánál áttétes agydaganatot találtak, most kórházban látják el.  Mivel nem volt jövedelme és nem fizette maga után a TB-t, tartozása 300.000 Ft, most ennek a megoldása is Líviára hárul.

Az egyedüli segítséget Antal, Lívia nagybátyja jelenti.  A férfi alkalmi munkákból segíti a családi kassza gyarapítását: sitt-hordás, lomtalanítás, fűnyírás, bármilyen szakképzettséget nem igénylő kétkezi munkát elvállal.

Amire szükségük van: anyagi támogatás, ruhák, laptop, tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek
De mindenekelőtt jobban fizető, stabil munka a két dolgozó felnőttnek, hogy a tartozásokon tudjanak faragni, helyzetüket stabilizálni.

Ruhaneműt is jó szívvel fogadnak: Lívia: M-es ruha, 38-as cipő; Antal: M-es ruha, 41-es cipő

Gyerekek:
Gábor(13): L-es ruha, 41-es cipő – a kamaszfiú nagyon tehetségesen rajzol
Virginia(10): 140-es ruha, 36-os cipő – a kislány szorgalmas az iskolában, otthon imád sminkelni, táncolni, rajzolni és nagyon szeretne egy görkorcsolyát
Veronika(8): 134-es ruha, 32-33-as cipő – mindennek nagyon örül
Melinda(3): 104-es ruha, 24-es cipő – Minnie egér a kedvence

Lívia az utolsó szalmaszálba is hajlandó belekapaszkodni, csak hogy lehetőséghez jusson új, méltóbb életkörülmények kialakításához a gyermekeivel.

Scroll to Top