Félkész házuk terheivel és négy gyermeke ellátásával maradt magára a rokkantnyugdíjas anya

Egy Pest vármegyei kisközség lakója Gabriella, a fiatal, 34 éves anyuka, aki négy gyermekével és beteg édesanyjával él saját tulajdonú, félkész családi házukban. A fő kenyérkereső, a gyermekek édesapja nemrégiben kikerült a család életéből, így Gabriellára maradtak a teendők, a családfenntartás. Azóta sodródnak egyre mélyebbre.

A nehézségeik több dologból tevődnek össze: A fiatalasszony 82%-ban rokkant, le kellett vágni az egyik lábát, így hiába szeretne, nem kap munkát, rokkantnyugdíjas státuszban van.

A házuk, melyre CSOK hitelt vettek fel, korántsem befejezett. Szigetelés, csempézés, festés, vakolás van még hátra, hogy a főbb feladatokat említsük. A bank határidőt is szabott a teljesítésre: ez év novemberéig az előírt készültségi fokot el kell érniük, különben a meglevő hiteleken felül még 10 millió Ft-os teher kerül az ingatlanra. A befejezéshez építőanyagokra, anyagi forrásra lenne szükség.

A családdal együtt él Gabriella édesanyja is, aki próbál segíteni gyermekén és unokáin, de egészségileg ő sincs rendben, tüdő és szívproblémája is van.

Bevételük zömét elviszi a rezsi és a gyermekek ellátása, a hitelt már nem tudják törleszteni. Ha ez az állapot tartósan így marad, a ház árverezésre kerülhet. Jövedelmük ápolási díjból, rokkantnyugdíjból és a gyermekek után járó szociális juttatásokból származik. Minden hónapban el kell dönteni, hogy vagy esznek, vagy a számlákat fizetik be. Gondoltak már arra is, hogy szívesen kertészkednének, hogy megtermeljék a szükségleteikhez elegendő zöldségeket, így vetőmagokat szívesen fogadnának.

Amire szükségük van:

Tartós élelmiszerben folyamatos a hiány, a gyermekek számára ruha és cipő kellene. Anyagi segítséget bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Építőanyagra is szükség lenne a ház befejezéséhez.

Játékokban is hiányt szenvednek: társasjáték, lego, bicikli, gördeszka, görkorcsolya az érdeklődési körük.

Méreteik:

A legidősebb fiú 170-176-os ruhákat hord, lába 39-es.

Az őt követő lány szintén 170-es ruhákat, 37-es cipőt visel.

Öccse 168 cm magas, neki is jó a 170-es méret, lába 36-os.

A legkisebb gyermek 98-as babaruhát hord, lába 23-as.

Gabriella erős, nem adja fel, a kettétört álmok összeforrasztásán, házuk megmentésén munkálkodik minden erejével.

Scroll to Top