Ritka, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak a négygyermekes édesapánál

Pest vármegyében, neveli négy gyermekét a fiatal, dolgos házaspár Máté és Anna. Hamarosan egy új albérletbe fognak költözni négy kisgyermekükkel és Anna húgával, akit édesanyjuk eldobott magától. Leendő albérletük egy 2,5 szobás sorházi lakás lesz. Ebben az egyik szoba a szülőké és kislányuké – a hamarosan három éves – Lilié, a másik szoba három kisfiúké Kristófé (9 éves), Nimródé (8 éves), Bálinté (5 éves) lesz, a félszobában pedig Anna húga, a 15 éves Liza fog lakni.

Máté nyolc általánost végzett, később technikumban tanult, de megváltozott körülményeik miatt nem tudta befejezni, így hamar munkába állt, hogy el tudja tartani a családját. Eddig alkalmi munkákat vállalt, most azonban az egyik helyi cégnél fog hamarosan kezdeni, mint targoncavezető. Átlagban napi 10-12 órákat is dolgozik. Nemrégiben Fabry-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami már megtámadta a veséjét. Gyógyíthatatlan, kéthetente szükséges infúziós biológiai terápiára járnia.
Anna is nyolc általánost végzett, szerencsére egészséges, munkaképes. Iskolában fog takarítani napi négy órában.

Bevételük nagyon kevés, hiába minden erőfeszítésük, alig éri el a havi 350.000 Ft-ot. Albérletük 80.000 Ft/hó, a rezsi 30 – 40.000 Ft/hó. Élelmiszerre nagyjából 200 – 250.000 Ft költenek havonta. Pedig a gyermekek sem válogatósak, mindent megesznek.

Bálintot, az 5 éves kisfiúkat különböző vizsgálatokra kell hordaniuk, mert megállt a növésben. Az orvosok szerint vélhetően valamilyen kezelésre lesz majd szüksége, ha meglesz a pontos diagnózisa.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer nagyon nagy segítség nekik, az új albérletükbe bútorok, háztartási kellékek (kisfiaiknak az édesapjuk, Máté fogja elkészíteni az ágyukat), ruhanemű, cipő, gyermekeknek iskolaszerek, vitaminok esetleg játékok, könyvek.

Méreteik:
Lili (3 éves): 104-es ruha, 22-23-as cipő
Bálint (5 éves): 110 ruha-es ruha, 25-26-os cipő
Nimród (8 éves): 128-134-es ruha, cipő 31-32-es cipő
Kristóf (9 éves fiú): 140-es ruha, 35-36-os cipő
Liza (15 éves): M-L-es ruha, 38-39-es cipő
Anna (anya): M-L-es ruha, 38-39-es cipő
Máté (apa) : S-M-es ruha, 38-39-es cipő

Anna és Máté példamutatóan, erősen összetartva, összefogva nevelik gyerekeiket és mindig mindenben a szépet és a jót igyekeznek megtalálni. Máté betegsége váratlan és ijesztő terhet tett a családra, de még így sem adják fel. A lehető legjobb körülményeket szeretnék a gyermekeiknek megadni. Minden segítségért nagyon hálásak!

Scroll to Top