Végrehajtás alá került az öt kisgyermeket nevelő fiatal, dolgos házaspár háza

Hajnalka és Miklós Fejér vármegye déli részén élnek egy 78 négyzetméteres rossz állapotban lévő családi házban. A fiatal házaspár öt gyermeket nevel, a 9 éves Kírát, a 8 éves Istvánt, a 6 éves Miklóst, a 4 éves Szilvit és a 3 éves Reginát.

A törekvő kis család élete nem könnyű, a családi pótlék és a gyermekgondozási segély mindössze 105.000 forint, ami el is megy a havi törlesztőre. Lakhatásuk sajnálatos módon még így is bizonytalan, mert a város peremén lévő kis családi házuk korábban végrehajtás alá került, nem tudták fizetni a részleteket. Az ingatlan igen rossz állapotban van, a tetőn csúszkálnak a cserepek, beázások miatt nem tudják az összes helyiséget használni, ezért mindannyian egy szobában alszanak. Víz, villany, telefon és internet a rendelkezésükre áll, viszont a fával való fűtés kihívást jelent, mert a tűzifa beszerzése mindig nehéz feladat számukra, és a kémény sincs kiépítve. A támogatásokból sajnos csak a szükséges famennyiség töredéke gyűlik össze.
Az öngondoskodó család otthona mellett van egy szántóföld, amelyen a szülők főleg borsót, répát, epret és más zöldségeket termesztenek családjuk számára. Lelkesen dolgoznak a veteményesben és tartanak malacot, tyúkot is.

Miklós, az édesapa  a 10. osztály elvégzése után abbahagyta az iskolát, hogy el tudjon menni dolgozni. Sokáig az építőiparban dolgozott, most fix munkája van a köztisztaságiaknál kukásautón. Hajnalka, az édesanya korábban péknek tanult, dolgozott már pékségben és gyárban is, ősszel mindenképp szeretne újra munkába állni, de most még otthon van.
Kíra, a legidősebb kislányuk rajztehetsége figyelemre méltó, a tanárai is támogatják őt az iskolában, emellett sokat segít édesanyjának a testvérei gondozásában is. István imádja a focit, a legót és nagyon szeret horgászni. Miklós nehezen beszél, ezért logopédushoz jár, asztmás, nagyon szereti az autókat. Szilvi és Regina, a legkisebb gyermekek pedig a babákat és a babakocsikat kedvelik.

A család a pénzügyi támogatáson kívül szívesen fogad: , szekrényeket, számítógépet és tartós élelmiszert, valamint ruha és játék adományokat is a gyermekek részére. Szeretnék a házat is rendbe behozni (első körben a tetőt), hogy ne egy szobában lakjanak, a gyerekeknek is legyen saját szobájuk.

Ruha- és cipőméreteik:
Miklós: L/XL-es ruha, 42-es cipő
Hajnalka: S/M-es ruha, 36-os cipő
Kíra: 134-es ruha, 31-32-es cipő
István: 134-es ruha, 30-31-es cipő
Miklós: 110-116-os ruha, 28-29-es cipő
Szilvi: 104-110-es ruha, 24-25-ös cipő
Regina: 98-as ruha, 23-24-es cipő

Bármilyen hozzájárulás áldásos lenne a család számára, hálával fogadnak minden szívből jövő adományt. A támogatást bankszámlára is tudják fogadni.

Scroll to Top