Új albérlet, régi esélyek – a nagymama élhető otthonra vágyik unokáival

Heves megyében, egy kis községben, Hatvantól mintegy 20 km-re nagyon szerény körülmények között él együtt egy kis házban a nagymama által összetartott család. A család öt tagot számlál: a nagymamát, Gabriellát, a gyámsága alatt álló 17 esztendős unokáját, Reginát (édesanyja a nagymamára hagyta), kisebbik lányát, Bellát, aki már a húszas éveiben jár, az ő párját, Ádámot, és másfél éves kisgyermeküket, Borkát.

Jelenleg albérletben élnek, ahonnan hamarosan költözniük kell. Sikerült egy új otthont találniuk, de a körülményeik sajnos semmivel sem lesznek jobbak, mint jelenlegi albérletükben. Ahogy jelenleg is, ahová költöznek ott sem lesz villany, víz pedig csak akkor, ha rendezték a tartozásaikat. A fűtést jelenleg fával és szénnel tudják megoldani. A házban van egy konyha, két szoba és egy félig elkészült, használatlan fürdőszoba.

Bevételük nagyon kevés, havi 45-50.000 Ft. Bella GYES-en van, alkalmi munkákat tud vállalni. Párja Ádám néhány napon belül fog munkába állni. A lakhatásra és a gyógyszerekre megy el minden pénzük.

A 17 éves Regina súlyos szívbeteg, már 7-8 műtéten esett át. Pacemakere van, amit másfél évente cserélni kell, mert a szervezete nem fogadja be. Szívbillentyű és szívátültetésre vár, ami nem csak testileg, lelkileg is nagyon megterheli a fiatal lányt és az egész családot.

A nagymama, Gabriella csípőműtétre vár, magas vérnyomása van és bár nem diagnosztizálták még nála, de nagyon valószínű, hogy kezdetleges Alzheimer-kórban szenved, melynek tünetei a mindennapjaikra is kihatnak. Szerencsére másfél éves kisunokája, Borka egészséges.

Amivel tudsz segíteni nekik: pénzadomány (csekken tudják fogadni), ruhanemű, cipő, tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek, mosógép (jelenleg kézzel mosnak), bútorok (szekrények, kanapé), konyhabútor, hűtőszekrény, porszívó.

Méreteik:
Regina: S-es, M-es ruhaméret, 37-es cipő
Borka: 92-110-es ruhaméret, 22-es cipő

Gabriella tartja össze a családot. Mindenben segíti két lányunokáját: ő gondoskodik Borkáról, míg a szülei dolgoznak, és igyekszik a lelket tartani a tinédzser Reginában is. Nagyon szeretne nekik minden olyat megadni, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy békésebb, vidámabb életet tudjanak élni. Végtelenül hálás a legapróbb segítségért is.

Scroll to Top