Új albérlet, régi esélyek – a nagymama élhető otthonra vágyik unokáival

Heves megyében, egy kis községben, Hatvantól mintegy 20 km-re nagyon szerény körülmények között él együtt egy kis házban a nagymama által összetartott család. A család jelenleg öt tagot számlál: a nagymamát, Gabriellát, a gyámsága alatt álló 17 esztendős unokáját, Reginát (édesanyja a nagymamára hagyta), kisebbik lányát, Bellát, aki már a húszas éveiben jár, az ő párját, Ádámot, és 2 éves kisgyermeküket, Borkát.

Nemrég sikerült egy új otthont találniuk, viszont a körülményeik sajnos semmivel sem jobbak, mint korábbi albérletükben. Nincs villany, víz pedig csak akkor, ha rendezték tartozásaikat. A fűtést a téli időszakban fával és szénnel tudják megoldani. A házban van egy konyha, két szoba és egy félig elkészült, használatlan fürdőszoba. Bevételük igen kevés, szinte a lakhatásra és a gyógyszerekre megy el minden pénzük.

A 17 éves Regina súlyos szívbeteg, már 7-8 műtéten esett át. Pacemakerrel él, amit nagyon nehezen, többszöri próbálkozásra tudott csak befogadni a szervezete. Most szerencsére a körülményekhez képest jól van, közérzete és hangulata is javult az elmúlt évekhez képest, sőt fizikálisan is jobban érzi magát, olyannyira, hogy nyári munkát keres. Illetve továbbra is várja, hogy minél előbb átessen az elkerülhetetlen szívbillentyű műtéten.

A nagymama, Gabriella csípőműtétre vár, magas vérnyomása van és bár nem diagnosztizálták még nála, de nagyon valószínű, hogy kezdetleges Alzheimer-kórban szenved, melynek tünetei a mindennapjaikra is kihatnak.

Szerencsére másfél éves kisunokája, Borka egészséges. Édesanyja, Bella még otthon van vele GYES-en, alkalmi munkákat tud vállalni, de csak addig, amíg meg nem érkezik Borka kistestvére. Szerencsére párja, Ádám állandómunkahellyel rendelkezik.

Amivel tudsz segíteni nekik: pénzadomány (csekken tudják fogadni), ruhanemű, cipő, tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek, bútorok (szekrények, kanapé), konyhabútor, hűtőszekrény, porszívó. Babaholmik: ruhácskák, pelenka, babakocsi.

Méreteik:
Regina: S-es, M-es ruhaméret, 37-es cipő
Borka: 92-110-es ruhaméret, 22-es cipő

Gabriella tartja össze a családot. Mindenben segíti két lányunokáját: ő gondoskodik Borkáról, míg a szülei dolgoznak, és igyekszik a lelket tartani a tinédzser Reginában is. Nagyon szeretne nekik minden olyat megadni, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy békésebb, vidámabb életet tudjanak élni. Végtelenül hálás a legapróbb segítségért is.

Scroll to Top