Jobb sorsot szán a gyermekeinek az édesanya

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében járunk, egy olyan városrészben, ahol a legszegényebbek élnek, vagy inkább túlélnek. Mióta a kohóipar nem tartja el a régió lakosságát, a szegénység egyre csak nő, a fiataloknak is nagyon nehéz innen kitörni.

Ági 28 éves, gyermekeit egyedül nevelő édesanya. A nagyobbik lánya Eszti, 10 éves, a kisebbik Noel, még csak két esztendős. Vele otthon van Ági GYES-en. Élettársa elhagyta a családot, anyagilag vagy a gyermekek gondozása kapcsán nem lehet rá számítani. Ági szülei a közelben élnek, együtt próbálják a napi gondokat megoldani, ám ők nagyon betegek, csak ideiglenes közmunkát tudnak vállalni.

Ági szeretne ősszel munkába állni, hogy legyen bevétele a szociális juttatásokon túl. Most kap 55 ezer Ft-ot, de februártól csak a családi pótlék marad. Szó szerint éhezik a család.

Lakóhelyük egy egyszobás önkormányzati lakás, komfort nélküli, a víz nincs bevezetve, közkútról hordja a telepen mindenki, az utcán közvilágítás sincs. Ági egy ágyban alszik a gyerekekkel, nagyon jó volna, ha lenne nekik külön ágya.   Hálás szívvel fogadnának: tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, vitaminokat, egy tárcsás mosógépet centrifugával. Eszti imádja a Jégvarázs mesével kapcsolatos dolgokat.

Hálás szívvel fogadnának: tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, vitaminokat, egy tárcsás mosógépet centrifugával. Eszti imádja a Jégvarázs mesével kapcsolatos dolgokat.

Aki ruhaneműt adományozna: a kislány 152 cm magas, lába 34-es. Noel 86-os ruhákat hord, cipőmérete 26-os.

Ami még nagy segítséget jelentene: A tízéves Esztinek rossz a szeme, de nem futja szemüvegre. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Ági az elképesztő nehézségek ellenére pozitív személyiség, küzd magáért és gyermekei boldogabb életének lehetőségéért.

Scroll to Top