Tűzeset miatt azonnali segítségre szorul egy négy gyermekes család, akiket a kilakoltatás fenyeget

Bettina és élettársa egy Békés vármegyei kis tanyán nevelik négy gyermeküket, nehéz körülmények között. A család nagyon szorult helyzetbe került, mert december 25-én leégett a házuk mellett található melléképület. Ebben az épületben tárolták a gyermekek kerékpárjait, gázpalackot, a család ruhaneműinek egy részét, játékokat és a fagyasztóládát, amiben a család számára szükséges húst tárolták.

A gyermekek gondozása és iskoláztatása mellett az anyagi kár pótlása nagyon megterhelő a családnak, viszont a legnagyobb probléma az, hogy a ház megvétele folyamatban van, a vételárat még nem fizették ki teljesen az eladónak. A tűzeset miatt a tulajdonos a fennmaradó 1,5 millió forintot már nem részletekben, hanem egy összegben követeli a családtól. Amennyiben nem fizetik ki, el kell hagyniuk a házat február végén. Bettina eddig 600.000 forintot fizetett ki a tulajdonos részére, nagyon szeretné megvenni az ingatlant és igazságtalannak tartja a kialakult helyzetet.

A tanyasi ház 100 négyzetméteres, két és fél szoba, konyha és fürdőszoba található benne, központi fűtés, villany és víz a rendelkezésükre áll. A gyermekek egészségesek, 14, 13, 10 és 9 évesek. Egyedül kislányuk szemtengelyferdülése miatt szükséges időnként új szemüveget vásárolniuk. Bettina 37 éves, szívnagyobbodása van és asztmás, inhaláló készülékét mindig magánál kell tartania, de ez nem akadályozza őt a munkában. Eddig alkalmi munkákat vállalt, viszont hamarosan egy gáztelepen fog állandó munkába állni. Bettina élettársa egészséges, a helyi vízműnél dolgozik közfoglalkoztatottként. A bevételük havonta összesen 210.000 forint, az édesanya fizetése februártól várható. Ami a kiadásaikat illeti, a gázpalackokra, villanyra és a gyermekek iskoláztatására nagyjából 80.000 forintot költenek havonta. A gyermekek felügyeletében sincs segítségük, mert a nagyszülők már nem élnek. Anyaotthonba nem tudnak menni, mert nincs hely számukra és a bútoraikat sem tudnák elhelyezni. Sajnálatos módon a gyermekeket csúfolják és megalázzák az iskolában a tűzeset miatt, ezért az édesanya most új iskolát keres számukra.

A kilakoltatás szélén álló családnak most első sorban pénzügyi segítségre van szüksége, hogy a fennmaradó 1,5 millió forintos tartozásukat ki tudják fizetni az eladó részére. A család bankszámlára tudja fogadni a pénzadományokat.
Emellett szívesen elfogadnak: tartós élelmiszert, iskolaszereket a gyermekek részére és téli ruhaneműt a szülők számára.
Bettina mérete 2-3XL-es ruha és 41-es cipő, élettársáé pedig XL-es ruha és 46-os cipő. A gyermekeket a családsegítő szolgálat már ellátta ruhaadományokkal.
Ezen kívül szükségük lenne gázpalackra, fagyasztós hűtőszekrényre, mikrohullámú sütőre, valamint két darab biciklire is, hogy a tanyáról be tudjanak járni a faluba (26 vagy 28-as méret).

Bettina nagyon sok követ megmozgatott, hogy kiutat találjanak ebből a helyzetből, de sajnos egyelőre még nem járt sikerrel és hitelt sem tudnak felvenni. A családot nagyon megviseli a kialakult helyzet, bármilyen anyagi támogatást hálás szívvel fogadnak.

Scroll to Top