Tűzeset miatt azonnali segítségre szorul egy négy gyermekes család, akiket a kilakoltatás fenyeget

Bettina és élettársa egy Békés vármegyei kis tanyán nevelte négy gyermeküket, nehéz körülmények között. A család nagyon szorult helyzetbe került, mert december 25-én leégett a házuk mellett található melléképület. Ebben az épületben tárolták a gyermekek kerékpárjait, gázpalackot, a család ruhaneműinek egy részét, játékokat és a fagyasztóládát, amiben a család számára szükséges húst tárolták.

A gyermekek gondozása és iskoláztatása mellett az anyagi kár pótlása nagyon megterhelő a családnak, viszont a legnagyobb probléma az, hogy a ház megvétele folyamatban volt, a vételárat még nem fizették ki teljesen az eladónak. A tűzeset miatt a tulajdonos a fennmaradó 1,5 millió forintot már nem részletekben, hanem egy összegben követelte a családtól és mivel ezt nem tudták teljesíteni, kilakoltatja őket.
Bettina eddig 600.000 forintot fizetett ki a tulajdonos részére (ezt most ügyvéd segítségével próbálja visszakapni), nagyon szerette volna megvenni a házat, de ebben az igazságtalan helyzetben rettentően elkeseredett, ki kell költözniük, így most albérletet kell keresnie. Ráadásul egyedül maradt a gyerekekkel, párja elhagyta őket.

A gyermekek egészségesek, 14, 13, 10 és 9 évesek. Egyedül kislányuk szemtengelyferdülése miatt szükséges időnként új szemüveget vásárolniuk. Bettina 37 éves, szívnagyobbodása van és asztmás, inhaláló készülékét mindig magánál kell tartania, de ez nem akadályozza őt a munkában. Sokáig alkalmi munkákat vállalt, most egy gáztelepen állandó munkája van.
A gázpalackokra, villanyra és a gyermekek iskoláztatására nagyjából 80.000 forintot költ havonta. A gyermekek felügyeletében nincs segítsége, mert a nagyszülők már nem élnek. Anyaotthonba nem tudnak menni, mert nincs hely számukra és a bútoraikat sem tudnák elhelyezni. Sajnálatos módon a gyermekeket csúfolják és megalázzák az iskolában a tűzeset miatt, ezért az édesanya új iskolát keres számukra.

A kilakoltatás szélén álló családnak most első sorban új albérletre és ehhez anyagi támogatásra lenne szüksége. A család bankszámlára tudja fogadni a pénzadományokat.
Emellett szívesen elfogadnak: tartós élelmiszert, iskolaszereket a gyermekek részére és téli ruhaneműt a szülők számára.
Bettina mérete 2-3XL-es ruha és 41-es cipő. A gyermekeket a családsegítő szolgálat már ellátta ruhaadományokkal.
Ezen kívül szükségük lenne gázpalackra, fagyasztós hűtőszekrényre, mikrohullámú sütőre, valamint két darab biciklire is, hogy a tanyáról be tudjanak járni a faluba (26 vagy 28-as méret).

Bettina nagyon sok követ megmozgatott, hogy kiutat találjanak ebből a helyzetből, de sajnos egyelőre még nem járt sikerrel és hitelt sem tud felvenni. A családot nagyon megviseli a kialakult helyzet, bármilyen anyagi támogatást hálás szívvel fogadnak.

Scroll to Top