Szegény körülmények között, szeretetben neveli a súlyosan látássérült anyuka kisgyermekeit

Budapesten neveli három kisfiát Tündi és Tibor. Egy apró, 24 m2-es önkormányzati lakásban élnek öten. A lakásban egy szoba és konyha van, fürdőszoba nincs. A fürdéshez a vizet melegítik, wc a folyosón található. Az áram és a víz be van vezetve, a fűtést árammal oldják meg, ez nagyjából egy hónapban 20-30 ezer Ft költséget jelent nekik. Próbálnak nagyobb, komfortosabb lakásra pályázni, de sajnos, amik jelenleg elérhetőek azok nem földszintiek, vagy nincs bennük lift, ami nagyban megkönnyítené a négy hónapos kicsivel való közlekedést.

Bevételük ötükre nézve igen csekély, összesen nagyjából 255 000 Ft. Ebből próbálják megoldani a gyermekek ellátását, az étkezésüket, a rezsit, így a szülőknek magukra már szinte semmi sem marad.

Tündinek egészségügyi problémája van, szürke- és zöldhályoggal küzd. Tibor, az édesapa szerencsére egészséges.

Az idősebb fiúk Zéti (11 éves) és Bálintka (6 éves) szintén látássérültek, örökletes szürkehályogjuk van. Zéti alapítványi iskolába jár speciális igényei miatt. Az iskola díja havi 20 000 Ft + 5 000 Ft az étkeztetése. Bálintka idén szeptemberben kezdi az iskolát. Kiderült, hogy autista, így olyan iskolába fog járni, ahol autistákat is befogadnak. Mindketten tanulási nehézségekkel (SNI) is küzdenek.

Legkisebb gyermekük Ábel 4 hónapos, egészséges kisfiú.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), ruhanemű, cipő, tartós élelmiszer, két nagyobb gyermeknek papucs és táska.

A 6 éves fiúnak leesésgátlós ágyneműtartós gyerekágy, szintén az ő részére 7-8-as méretű bugyipelenka. A 4 hónapos kisfiúnak 3-as méretű pelenka.

Méreteik:

Zéti (11 éves): 134-es ruha, 35-ös cipő (nem fűzős),

Bálintka (6 éves): 116-os ruha, 27-es cipő (nem fűzős),

Ábel (4 hónapos): 3-as pelenka,

Tündi (édesanya): M-es (36-38-as) ruha, 37-es cipő,

Tibor (édesapa): L-es ruha, 42-es cipő.

Tündi szembetegsége ellenére is tisztességesen, becsületesen neveli kisfiait. Ellátja őket, segít nekik tanulni, fejlődni, mindennél jobban szereti őket. Minden segítségért nagyon hálás!

Scroll to Top