Segítség nélkül maradt válása után az édesanya és kislánya, jelenlegi albérletükből rövidesen ki kell költözniük

A Rába folyó partján, egy Vas-vármegyei településen él Judit, aki 12 éves kislányát, Esztert egyedül neveli. Judit egyre mélyebb anyagi válsággal néz szembe, terheit nem tudja csökkenteni, kilátásai egyre rosszabbak.

Judit egyre mélyebb válsággal néz szembe, anyagi terheit nem tudja csökkenteni, kilátásai egyre rosszabbak.  A három gyermeket nevelő házaspár tavaly februárban vált el, az anya ekkor költözött külön Eszterrel. Az albérlet, amit ki tudott bérelni egy társasházi lakásban van, mindennel fel van szerelve, de gyakorlatilag semmi sem az övék, a bútorok, és a felszerelési tárgyak is a főbérlő tulajdonát képezik.

Az anno három gyermeket nevelő házaspár egy évvel ezelőtt vált el, az anya ekkor költözött külön Eszterrel. Az albérlet, amit akkor ki tudott bérelni a közelmúltban eladóvá vált, sajnos márciusban ki kell költözniük. Ez újabb súlyos terhet ró az édesanyára. Ami szóba jöhet lakás, az egyrészt drágább, másrészt bútorozatlan, a 2 havi kaucióra sincs még meg a forrás. A jelenlegi lakás mindennel fel van szerelve, de gyakorlatilag semmi sem az övék, a bútorok, és a felszerelési tárgyak is a főbérlő tulajdonát képezik.

A másik két nagyobb gyermek 16 illetve 18 éves, ők az édesapjuknál maradtak, mert Judit még a kicsit és önmagát sem, vagy csak nagyon nehezen tudja eltartani. Nagyon szeretne jövedelmezőbb állást vállalni, jelenleg egy boltban alkalmazott, de friss hír, hogy a munkahelye veszélybe került, lehet, hogy megszűnik a cég. Az édesanya érettségizett, és elvégzett egy ügyintézői és egy varrónő-képző iskolát is. Van egy rozoga, öreg autójuk, ami bármikor megállhat, ha lenne lehetősége műszakilag felújítani, tudna távolabb is munkalehetőséget keresni.

Judit bevétele a 3 gyermek után járó családi pótlék és a munkabére. Költségei messze meghaladják a befolyó összeget. Albérlet, rezsi, telefonköltségek, Provident gyorskölcsön-tartozás és egyéb a szolgáltatók felé szintén el-elmaradva. Eszter laktózérzékeny, illetve tavaly volt egy balesete, emiatt a térdszalagjai lazák, térdvédőt visel, gyógytornára kellene járnia.

Amire szükségük van: A kislány ruhamérete S-es, lába 40-es. Nagyon szívesen fogadnak tartós élelmiszereket is, pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni. Az édesanya szemüveges, de nincs pénze újra, fogai tönkrementek, azokat is meg kellene csináltatnia.

Judit sakk-matt szituációban érzi magát, vágya, hogy nyugodtan élhessenek, új otthont találjon maguknak illetve jövőképe szerint a nagyobb gyermekekkel is szeretne közös jövőt építeni.

Scroll to Top