Segítség nélkül maradt válása után az édesanya és kislánya, a felhalmozódott adósságok miatt egyre kilátástalanabb a helyzetük

A Rába folyó partján, egy Vas vármegyei településen él Judit, aki 12 éves kislányát, Esztert egyedül neveli. Judit egyre mélyebb anyagi válsággal néz szembe, terheit nem tudja csökkenteni, kilátásai egyre rosszabbak.

Az anno három gyermeket nevelő házaspár egy évvel ezelőtt vált el, Judit ekkor költözött külön Eszterrel. Az albérletet – ahol jelenleg is élnek – eladták, de az új tulaj szerencsére ugyanúgy bérbe adja nekik. A lakás mindennel fel van szerelve, de gyakorlatilag semmi sem az övék, se a bútorok, se a felszerelési tárgyak. A másik két nagyobb gyermek 16 illetve 18 éves, ők az édesapjuknál maradtak, mert Judit még a kicsit és önmagát sem, vagy csak nagyon nehezen tudja eltartani.
Az édesanya érettségizett, és elvégzett egy ügyintézői és egy varrónő-képző iskolát is. Nemrég munkahelyet kellett váltania, a mostani helyen kevesebbet keres, de a fizetését kiegészítik cafeteriával a próbaidő lejárta után.

Judit bevétele a 3 gyermek után járó családi pótlék és a munkabére. Költségei messze meghaladják a befolyó összeget: albérlet, rezsi, telefonköltségek, Provident gyorskölcsön-tartozás, egyéb szolgáltatók felé elmaradások. Sokszor élelemre se telik. Ráadásul 2 havi lakbérrel is tartozik, a főbérlő jóindulatának köszönhetik, hogy még nem lakoltatták ki őket.
Eszter laktózérzékeny, illetve tavaly volt egy balesete, emiatt a térdszalagjai lazák, térdvédőt visel, gyógytornára kellene járnia (vagy nagyon messze, vagy nem tudják kifizetni a magánkezelést).

Amire szükségük van: nagyon szívesen fogadnak tartós élelmiszereket, a kislánynak laktózérzékenyeknek való termékeket. Az adósságok törlesztésére pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

Judit az adósságspirál miatt sakk-matt szituációban érzi magát, Vágya, hogy nyugodtan élhessenek tartozások nélkül és a nagyobb gyermekekkel is szeretne közös jövőt építeni.

Scroll to Top