Romos házban él a négy gyermeket nevelő család

Anita és párja, Péter egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis településen nevelik három fiú és egy lánygyermeküket, nehéz anyagi körülmények között. Anitáék otthona egy aprócska, de saját tulajdonú családi ház, aminek csak egy kis részét tudják használni, egy szobát, egy konyhát és egy kamrát, a többi rész lakhatatlan.

Víz nincs az ingatlanban, az utca végén lévő közkútról hordják. Nincs fürdőszoba, lavórban mosakodnak, wc a kert végében van. Villany van a házban, de szeretnék feltöltőkártyásra cserélni. Télen fával fűtenek. A házat sürgősen fel kellene újítani, de erre nincs pénze a családnak. A tető meg van roppanva, több helyen beázik, fólia nincs alatta, az ablakokat is ki kellene cserélni. A bútoraik régiek, ahogy a hűtőjük is, ami rengeteg áramot fogyaszt, a fagyasztóláda elromlott. Számítógépük nincs, okostelefon van, de csak, mert kell a gyerekeknek a tanuláshoz.

Anita 37 éves, jelenleg közmunkás, párja, Péter 40 éves, alkalmi munkákból, napszámból próbál pénzt teremteni. Idénymunkákat is vállalnak, bodzát, szőlőt szednek. A legnagyobb gyermekük a 18 éves Erik, ő kőművesnek tanult, de a szakmát nem tette le. Érdekli a zene, a számítógépek. András 15 éves, ő kisegítő iskolába jár, szintén a zene és a számítógépes világ érdekli. Gábor 14 éves, szeretne majd gitározni, de nincs neki hangszere. A 12 éves Marietta szeret mindent, amit általában a kislányok, a ruhákat, ékszereket, kiegészítőket.

A család szívesen termelne kertjükben növényeket, zöldséget, gyümölcsöt, de mivel nincs elkerítve és közel élnek az erdőhöz, a vadak bejárnak, és tönkreteszik a veteményest.

Amire szükségük van: elsősorban anyagi támogatás (bankszámlára tudják fogadni), faanyag a tető javítására, bármilyen anyag a ház felújítására, víz bevezetése, a kert körbekerítéséhez anyag, tartós élelmiszer. A gyerekeknek tanszerek : iskolatáska, színes ceruza, zsírkréta, füzetek, hegyező, radír. Ruhanemű: anyukának és a kislánynak 37 cipő, M-es méretű ruha, fiúknak 39 cipő, M ruha, apa 2XL ruha, hűtő, kisfiúnak gitár, a kislánynak lányos dolgok.

Anita nagyon szorgos, kötelességtudó, fizetése kézhezvételekor első dolga a számlák befizetése. A legfontosabbnak tartja, hogy a gyerekek tisztán, rendes ruhában járjanak, és minden nap kapjanak meleg ételt. Sajnos ezt otthon nem mindig tudja biztosítani, minden igyekezete ellenére nélkülöznek. Szeretné, hogy ha egy kis segítséggel is, de jobb körülményeket tudjanak teremteni a négy gyermekük számára.

Scroll to Top