Romok közt is remények

Sorozatos megpróbáltatásokon megy keresztül a négytagú család: Gyuláék háza és benne minden ingóságuk a közelmúltban leégett, emellett betegek, nem tudnak munkát vállalni. A gyerekek lelki zavarokkal küzdenek, nehezen dolgozzák fel a történteket. Bár Gyula keresztanyja ideiglenesen befogadta őket Hajdú-Bihar vármegyében, szeretnének újra saját otthont, emberhez méltó életkörülményeket.

Gyula a harmincas éveiben jár, nemrég nyílt lábtörést szenvedett, össze kellett csavarozni a lábát. A lassú gyógyulási folyamat miatt még sokáig nem fog tudni dolgozni. Felesége szívbeteg és asztmás, ennek ellenére is szívesen vállalna munkát, ám egyelőre nem talál. Állandó bevételük mindössze havi 22.800 forint szociális segély, ami semmire sem elég, a gyógyszereik is nagyon sokba kerülnek. Mindketten alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, de szorgalmas emberek, nagyon szeretnének dolgozni.

A gyerekek 13 és 7 éves fiúk. Az idősebb szorong, aminek testi tünetei is vannak. Ezeket nyugtatókkal próbálják kezelni az orvosok. Nagy segítséget jelentene a számára, ha pszichológus, vagy terapeuta tudná támogatni a lelki folyamatait.

Amire szükségük van: elsődlegesen pénzügyi támogatás, hogy a gyógyszereiket ki tudják váltani. Emellett tartós élelmiszert, ruhákat is szívesen fogadnak, egy televízió pedig csak plusz örömet jelentene a számukra.

A fiúk méretei:
13 éves: 2XL-es ruhák, cipő: 43
7 éves: 128-as ruhák, cipő: 33

A bajok ellenére összetartó a család, tartós munkahelyről, testi és lelki egészségről álmodnak, együtt.

Scroll to Top