Mi a célunk?

Ez Magyarország első olyan honlapja, ahol a segítségre, támogatásra szoruló és a segíteni kívánó egyén, család vagy közösség közvetlenül megtalálhatja egymást. A támogató nem alapítványt, vagy egyesületet, hanem KONKRÉT családot választhat, személyessé téve ezzel az adok- kapok folyamatát.
 

Rajtunk keresztül nem folyik pénz, mi nem osztunk szét adományt, és még abba sem látunk bele, hogy ki mennyit és mit ad.

Mi egy lelkes kis csapat vagyunk, akiknek az volt a célja, hogy létrehozzunk egy olyan oldalt, ahol személyesen, a segítőtől, támogatótól a rászoruló családig közvetlenül jusson el az adomány, támogatás. Ahogy az a szlogenünkben is benne van: „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül.” (Mármint pénzügyi közvetítők nélkül, hiszen mi „csak” az információt közvetítjük.)
 

Vagyis ezzel az oldallal fő célunk, hogy választási lehetőséget adhassunk azoknak, akik nem alapítványon/egyesületen/intézményen, stb… tehát valakiken keresztül szeretnének segítséget nyújtani, hanem egyenesben, személyesen. Azoknak adunk választási és összekapcsolási lehetőséget, akik nem csak tudni szeretnék, hogy a segítségük pontosan kikhez jut el, de vágynak is erre a személyes kapcsolódásra, segítségnyújtásra.
 

A támogató az oldalunkon található, majd a tőlünk megkapott adatok alapján választhat, megismerheti az adott családot, így pontosan tudhatja, hogy az anyagi támogatáson és száraz élelmiszeren kívül mire van szüksége az ott élőknek, és ezt elkezdheti ő maga gyűjteni. (Mindenkinek van egy ismeretségi köre, ahol éppen feleslegessé válhat az, amire másoknak szüksége lehet.) Ezzel erősítjük az egyének segíteni akarását, együttérzését, ami által azok is kapnak, akik adnak.

Amennyiben ezt nem egyén, hanem család, vagy adott közösség teszi, kifejezetten segíti az adott család mások iránti felelősségvállalását (bevonva akár a gyerekeket is a saját szintjükön), illetve ha egy adott közösség támogat egy családot, az közösségépítő is lehet.

 

TEHÁT MI ABBAN KÜLÖNBÖZÜNK MINDENKI MÁSTÓL, HOGY:
 

 1. itt közvetlenül kapcsolódhat a támogatni szándékozó egy családhoz

 2. rajtunk nem folyik át pénz

 3. nem szervezetet, ügyet vagy projektet támogatnak, hanem ember az embert, SZEMÉLYRESZÓLÓAN.

Kik vagyunk?

Kis csapatunkat a Nők 2000 Nyitott Kapu Alapítvány fogja össze, aminek vezetője maga az ötletadó: Spitzer Gyöngyi, aki ezt megálmodta.

 

Mindannyian lelkesedésből, önkéntes munkában dolgoztunk, dolgozunk, hogy ez az oldal és a rendszer működjön.

 

A „kemény mag”, akikkel elindult a terv megvalósítása:

 

Angel H. Viki - ő készítette ezt a honlapot

Barok Eszter - szövegíró

Fejes Szonja - jogász

Jakab Csilla - az önkéntesek koordinálásáért felelős segítő
Majoros Szabina - az önkéntesek koordinálásáért felelős segítő

Marián Ildikó - közösségi szervező

Tóth Szilárd - GDPR szakember

 

Köszönet nekik a megvalósulásért, és hála azoknak a további önkénteseknek is, akik azóta jöttek és jönnek!

Itt olvashatsz róluk: https://www.ujegyensuly.hu/helyem-a-vilagban/segitekegycsaladot-hu-onkentesei

 

Hogyan segíthetsz?

 1. Miután kiválasztottad a számodra szimpatikus családot, vagy családokat, regisztrálj itt.
   

 2. Ezután mi jelentkezünk, levélben vagy e-mailben, és megbeszéljük a részleteket.
   

 3. Bármennyi ideig támogathatod a választott személyeket, akár anyagilag, akár csomaggal, vagy amivel a személyes kapcsolatfelvétel után leginkább úgy gondolod, hogy a nélkülöző családot segítheted.
   

 4. Annyit és azt adsz, ami számodra optimális. Ennek sem alsó, sem felső határa nincs, a lényeg, hogy az anyagi juttatásokon és száraz élelmiszeren kívül minél inkább valós személyre szóló segítségnyújtás legyen. (Az adományozás nem egyenlő a lomtalanítással! Kérünk, hogy tárgyi adományod olyan állapotú és minőségű legyen, amit te magad is szívesen elfogadnál.)
   

 5. Meghallgathatod a család nem csupán a tárgyi vagy fizikai jellegű problémáit is, de mivel valószínűleg nem vagy pszichológus vagy mentális problémákra szakosodott szakember (illetve ha igen, akkor sem ilyen jellegű segítségkérés miatt lettél összekapcsolva a rászoruló családdal), ezért minden támogatót „csak” az együttérzésre biztatunk. Erről részletesebben itt olvashatsz - vagy kérdezz bátran önkénteseinktől.
   

 6. Örülünk, ha beszámolsz nekünk arról, hogy élted meg a támogatást, kapcsolatot. (Minden pozitív és negatív élmény tanulságos lehet nem csak nekünk, hanem a további segíteni akaróknak is.)
   

 7. Ha kedved van ezt egy történetben is megírni, örömmel várjuk, és lehetőséget adunk az oldalon való megjelentetésre, hogy kedvet hozzunk másoknak is az adományozáshoz.
   

 8. Amennyiben nem szeretnél személyesen érintkezni az általad kiválasztott családdal (akár érzelmi vagy bármely más okok miatt), "csupán" támogatni kívánod őket, arra is van lehetőség. Viszont akár csomagküldésről, akár pénz utalásról van szó, azt minden esetben a támogató teszi. Mi kérésedre elmondjuk az adott családnak, hogy XY-tól fog segítséget kapni, és rajtunk keresztül megköszönhetik.

  Az első támogatástól kezdve fél éven át maradhat fent egy család az oldalon (attól még a támogatói megmaradhatnak), és később akár vissza is kerülhet a honlapra.

 9.  

 10.     

Kiknek segíthetsz?

- Abszolút szegénységben, mélyszegénységben élő CSALÁDOKNAK

 

- „CSAK” rászoruló magánszemélyeknek. (Tehát nem intézménynek, vagy egyesületenek, alapítványnak, stb…segítesz, HANEM SZEMÉLYRESZÓLÓAN AZ ÁLTALAD KIVÁLASZTOTT CSALÁDNAK.

 

- Olyan rászorulóknak, ahol a szülőkkel telefonos kapcsolattartásban lehetséges együttműködni. Kizárólag így lehet bekerülni az adatbázisunkba.

 

- Azoknak, akiknek legalább egy kiskorú van a családjában, vagy pedig olyan nagykorú, aki állandó gondozásra, ellátásra szorul.
 

- Azoknak a szülőknek, akiknek fő célkitűzése a gyermekeiknek való segíteni akarás, és az ÖNMAGUKÉRT VALÓ TENNI AKARÁS.

-  Nem idős emberek, vagy egyedülállók, hanem családok segítését vállaljuk azzal, hogy összekötjük a támogatóval. (Tehát amikor a felnőttkorú fő állásban gondozza a rászoruló szülőt, az nem tartozik hozzánk.)

- Csak leinformálható, ajánlásra érkezett családoknak lehet segíteni. (Ez többnyire az adott település családsegítőjétől jön. )