Rák és munkanélküliség: a COVID óta levegőért kapkod a család

Réka és Attila 20 éve élnek boldog párkapcsolatban, együtt két gyermeket nevelnek nagy szeretetben: a 16 éves Verust és a 9 éves Bencét. Az életük a járvány kitörése után kezdett el romlani: Attila elveszítette ingatlanügynöki állását, majd később nyaki tumort találtak nála és kiderült: rákos. Réka Attila ápolása mellett nem tudott tovább teljes munkaidőben dolgozni, anyagi helyzetük mára katasztrofálissá vált.

A Covid-járvány kitörése után az ingatlanpiac szinte teljesen leállt, Attila elveszítette a munkáját. Fizikai tünetei is felerősödtek, de a járvány alatt szakszerű kivizsgálásra kevés lehetőség volt, sokáig tartott, mire megkapták a diagnózist: rák. Réka egy bank call-centerében dolgozott, de a párja ápolása mellett most csak alkalmi munkát tud vállalni: takarításból próbálja fenntartani négyüket. Ezen felül ápolási díj és a gyermekek után járó állami támogatások egészítik ki a jövedelmüket. Kiadásaik az évek során milliós nagyságrendűvé duzzadtak. Személyi kölcsönök, adótartozás, közüzemi elmaradások sújtják a családi kasszát, ráadásul már behajtónál van az ügyük.

Verus másodikos gimnazistaként 4 órás irodai munkát vállalt, hogy legalább a saját ruházkodását fedezni tudja. Felelős, szerető szívű, de a kialakult helyzettől szorongó kamaszlány. Öccse, Bence harmadik osztályba jár, fejlődési elmaradással küzd, figyelemzavaros, fejlesztését bár szükséges volna, nem tudja fedezni a család. Ruhákra és cipőre is szüksége van: lába 35-ös, 146-152-es ruhákat visel.

Réka a jelenlegi legnagyobb megoldandó feladatának Attila talpra állását, az ő fizikai és lelki egyensúlyának újrateremtését tekinti. Attila állapotán segítene bizonyos vitaminok és táplálékkiegészítők szedése. Ehhez, és a tartozásaik rendezéséhez, a mindennapjaik támogatásához pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni. A legkisebb összegnek is hálás szívvel örülnek. A család hisz az újrakezdésben, az édesapa gyógyulásában. Szeretnék visszakapni a mentális jól-létüket.

Scroll to Top