Víz, fürdő és mellékhelyiség nélküli házba érkezik decemberben a hatodik gyermek


Borsod megyében, egy Miskolctól 40 km-re fekvő, 8.000 lelket számláló településen neveli 5 gyermekét igen nehéz körülmények között Katalin (32 éves) és élettársa, László (37 éves), aki magas vérnyomással küzd.


A lakás 72 nm, 2 szoba, konyha, tévé, internet van, azonban nincs fürdőszoba, víz, csatorna, a vécé is a lakáson kívül van. A konyhában a villanytűzhely és a konyhaszekrény is elég rossz állapotú. Fürdéshez, tisztálkodásra egy műanyag kádat használnak. Vizet is a házon kívülről kell hozni. Télen a villanytűzhellyel és hősugárzóval fűtenek.


László és Katalin is 8 osztályt végzett. László közmunkás, a betegségére kiírt gyógyszer 11.000 Ft, amit van, amikor ki tudnak váltani, és van, amikor nem. Attól függ, hogy van-e elég élelmük, vagy van-e más sürgős kifizetni való. A közgyógyászati támogatást elvették Lászlótól.

A gyermekek iskolás korúak: 17, 16, 11, két 6 éves, a hatodik kicsivel most terhes az anyuka, idén decemberre várják a babát. Sajnos idén felszerelés nélkül kezdték az iskolaévet a gyerekek, nem jutott rá pénz.


Jövedelmük: az 54.000 Ft, ami László fizetése és a családi pótlék összege. Katalin is dolgozik amikor tud, ő 15.000 Ft körül keres ezzel. Ebből kell kifizetni a család élelmét, a gyerekek és saját ruhájukat, a tisztálkodó, tisztító szereket és az egyéb a család fenntartásához szükséges összes költségeket, számlákat.


Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, a gyermekeknek iskolai felszerelés, ruha, cipő, a kisbabának kiságy, pelenka, kád, ruhák, baba ápolási cikkek, (gyakorlatilag minden, amire egy újszülöttnek szüksége van), a szülőknek is szükségük volna ruhára, cipőre. Paplan, párna, takaró, villanytűzhely, konyhaszekrény, hűtő, kanapé, ágy – mindent elfogadnak.


Katalin, László és a gyerekek szeretetben élnek. A család jelent számunkra mindent, ez élteti őket. Együtt járnak iskolába, nehézségeik ellenére sincsenek elkeseredve. Apa minden álma, hogy jogosítványa legyen, és jobban keressen. Anya álma egy nagy ház, amiben van víz és fürdőszoba.

Jelige: „Bufa 20200826”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube