Tavasszal elveszítette édesanyját a 6 éves kislány, minden vágya egy baba


Attila 38 évesen, most márciusban lett özvegy, maga is magas vérnyomással küzd.

Egy 32 nm-es szoba-konyhás önkormányzati lakásban él két nevelt gyermekével és párja édesanyjával Pécsen.


A házhoz kis kert is tartozik, ahol 4 kutyájuk lakik. Attila a konyhából szobát, a spájzból kis konyhát alakított ki, és fürdő és vécé is van a lakásban. A kályha fatüzelésű, a villanyóra feltöltős. Katika néni, a nagymama, 65 éves, nagyot halló, asztmás és 3 szívinfarktuson van túl, havi gyógyszere 26 ezer Ft-ba kerül. Imádja az unokáit, lánya szerepét a családban annak halála után ő vette át.


Nagy szerencse, hogy ott van a családban. A 7 éves Józsi nagyon mamás lett, és Viki, aki most október 9-én lett 6 éves, apukájukért rajong. Józsinak a fejlődését segítené, ha lennének fejlesztő játékai. Aminek nagyon örülne, az a Lego és a Matchbox, mert még sosem volt neki. Mindkét gyermek egészséges.


Jelenleg 53 ezer Ft nyugdíj és családi pótlék a jövedelmük, de ez változni fog, mert Attila is talált munkát, egy pékségben éjszakai műszakban dolgozik.


Amire szükségük lenne: tűzifa télire, centrifuga (hogy télen is megszáradjanak a ruhák), Viki nagyon szeretne a szülinapjára egy babát, Józsinak Lego, Matchbox, mindkét gyermeknek téli cipő, apukának meleg zokni, téli bakancs. Attila még abban kér segítséget, hogy valaki hozzáértő átnézné a víz számláit, hogy mit nem lát a rendszer. Mert ők mindig befizetik az aktuális díjat, de folyamatosan kapják a felszólító leveleket.


Attilát nagyon megviselte párja elvesztése, csak a gyerekek nyújtanak vigaszt, ők terelik el gondolatait, és a munkája. Szépen, nyugodt körülmények között, szerényen élnek. Nincs nagy igényük, Attila mindent a gyermekeknek szeretne megteremteni.


Jelige: „Éva nélkül 20200914”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube