Tüzelő nélkül várja a közelgő telet a család


Egy Hajdú-Bihar megyei községben él az 55 éves János feleségével és 3 unokájával. A gyerekeket két éve hagyta el édesanyjuk, ezért a nagyszülők vállalták, hogy felnevelik a most 5 éves kislányt és a 6 és 7 éves fiúkat.


A család nagyon nehéz anyagi körülmények között él, sokszor élelmiszerre is alig futja. János a helyi önkormányzatnál dolgozik, szemetet szed, az asszony GYED-en van.

Összes jövedelmük 120.000 Ft havonta. Házuk romos, felújításra szorul. Az ablakok és az ajtó is nagyon rossz állapotban vannak, ki kellene cseréltetni a tél beköszönte előtt, de sajnos egyelőre a tüzelőt sem tudják megvenni. A házban nincs fürdőszoba és nincs víz. Néhány méterre a házuktól van egy kút, onnan hordják naponta a vizet a főzéshez, mosáshoz és tisztálkodáshoz.

A gyerekeknek szükségük lenne meleg ruhákra, cipőkre, játékokra. János nagyon hálás, hogy a helyi alapítványtól kaptak a fiúk füzetcsomagot a tanévkezdésre, így azt már nem kell megvenniük. A családnak szüksége van továbbá tűzifára, élelmiszerre, tisztálkodó szerekre, tisztítószerekre és nagyon szeretnének egy TV-t.

A nagyszülőknek az unokák a legfontosabbak és mindent megtesznek azért, hogy tisztességgel felneveljék őket.


Jelige: "Kisunokáink 20200830"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube