Nagy munkakedvvel, kevés munkalehetőséggel várják a kitörési lehetőségetEgy alig több, mint 1000 fős Hajdú-Bihar megyei kis településen él férjével, nagy lányával és óvodás korú unokájával a 47 éves Emese. Ő és férje is szív és érrendszeri betegséggel küzdenek. Kis kertes, önkormányzati lakásukban nincs víz, se fürdőszoba.

A telepen, ahol laknak, mindössze 2 vízcsap van, minden ott lakó onnan viszi a vizet az otthonába. Télen sokszor előfordul, hogy azok is befagynak. Villanyórájuk feltöltőkártyás, ha nincs rá pénz, áram nélkül marad a család. Jelenleg 90.000 Ft a havi jövedelmük. Emese mosodában dolgozik, férje alkalmi munkát vállal, de jelenleg a vírus miatt otthon vannak mindketten, mert a mosoda bezárt, és férje sem kap munkát. Lányuk is félbehagyta a tanulást, mert jött a kisunoka. A kislány a „Van helyed” alapítvány jóvoltából tud óvoda járni.

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, cipő, ruha, íróeszköz, kifestő, baba, kirakós játék, mesekönyv, fertőtlenítőszer, tisztítószer, gyerekvitamin, fájdalom- és lázcsillapító, gyógyszerek. Pénzadományt a bankszámlájukra lehet utalni.

Szeretnének dolgozni. Bedolgozás, kézimunka, varrás, alkalmi munka, takarítás, minden jó lenne. Szeretnének új helyre is költözni.

Reménykedő, dolgos, kitörni vágyó, kis család, tanulási- és munkakedvvel. Emese hiszi, hogy sikerülni fog, és unokájuk már jobb körülmények között nőhet fel.


Jelige: "Falusi kis család 20200612"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube