Kilakoltathatják a beteg párt, akik négy gyereket nevelnek


Anikó 33 éves, születési rendellenesség miatt 4 éves kora óta egy vesével él. Élettársa János, asztmás, magas a vérnyomása és szívproblémái is vannak.

Együtt nevelik négy gyermeküket, akik közül a 9 éves Rolika is születési rendellenességgel jött a világra. Jobb kezén nem fejlődtek ki az ujjai. Ezért bal kézzel ír, de sok olyan hétköznapi dolgot nem tud egyedül elvégezni, amihez mindkét kéz ujjai kellenének. Pszichológus is kezelte, nagyon stresszes, későn lett szobatiszta, vesegyulladása is volt. Nagyon szeret olvasni. A legkisebb gyermek, a 2 éves Gergő sajnos fulladási rohamokkal küzd, kruppos. A 11 éves Attila nagyon jó tanuló, bár kis növésű, de szeret focizni és a számítógépes játékokat is játszani. A 6 éves Dzsenifer óvodába jár. A család jelenleg egy 95 nm-es önkormányzati házban él Budapesten. Kis kert van az udvarban, a lakásban 1 nagyobb és 2 kisebb szoba, főzőfülke, konyha és fürdő található. Van víz, de a fürdő nagyon rossz állapotban van, burkolni kellene. A bojler is régi és sokat fogyaszt. A villanyóra kártyás, napi 2000 Ft-ot tesznek rá. A 2 kályha is, amivel télen fűtenek, régi, rossz és mindkettő lyukas. Az ablakok is rosszul zárnak, cserére szorul mind, ez az egyik ok, hogy miért nem tudják télen kifűteni a lakást. Főzéshez gázpalackos tűzhelyet használnak. Kártyás mobiltelefonjuk van, de az internetet már kikapcsolták. Sajnos 2020. január óta nincs szerződésük az Önkormányzattal, mivel 700.000 Ft lakbér-, és 600.000 Ft víz-tartozásuk van. A napokban várják a határozatot, hogy maradhatnak-e még vagy kilakoltatják őket. Jövedelmük 120.000 Ft havonta, 4 gyerek utáni családi pótlék és ápolási díj. Ezt Gábor az alkalmi munkákon keresett jövedelmével tudja kiegészíteni. Gábor betegségei ellenére minden munkát elvállal, festést-mázolást. Anikó is csak alkalmi munkát tud vállalni, még nem dolgozott bejelentett állásban.

Nagy szükségük lenne elsősorban pénzre, az önkormányzati lakbér- és víz-tartozás miatt. Amennyiben nagyobb összeget sikerülne befizetniük, részletfizetési kedvezményt adna az önkormányzat. Bankszámlájuk nincs, ezért csekken juthatnak el a pénzadományok hozzájuk. Ezen kívül van még tartozásuk a Provident-nél, illetve telefon és internet hátralék is. Tartós élelmiszer, ruha, cipő, a gyerekeknek és a szülőknek is, játékok, tisztítószerek, tűzifa, 2 db. fafűtéses kályha, az ablakok cseréje, konyhabútor, palackos gáztűzhely, hűtőszekrény, mosógép. Minden segítséget szívesen fogadnak. Nagyon meg vannak szorulva. A Mosolymanó Alapítványtól kapnak néha segítséget és hetente meleg ételt. Anikó nagyon kedves, szerény és hálás mindenért, amit kaphat. Szégyelli, hogy segítségre szorul, de azt is elmondta, ha van olyan, ami már nekik nem szükséges, azt szívesen továbbadja. Nagyon reméli, hogy ebből a szorult helyzetből kikerülnek, ezért is választotta ezt a jeligét.


Jelige: "Remény12 20200726"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube