Két szobában, nehéz körülmények között él a hat fős család


A 40 éves Anita Bács-Kiskun megyében él férjével és gyermekeikkel. Saját tulajdonukban lévő családi házban élnek, ami komfortos, de erősen felújításra szoruló állapotban van.


Jelenleg két szobát tudnak használni, de lenne lehetőség egy harmadik szoba kialakítására is, ennek felújítására eddig nem tudták előteremteni a szükséges forrást.

Célként is ezt fogalmazták meg: komfortosabbá tenni a lakhatási körülményeket a bővítéssel, illetve nagyon szeretnék megoldani a víz elvezetését a konyhába, ide egy fali melegítő is szükséges volna.


Anitának 5 gyermeke van, közülük 4 gyermek jelenlegi férjétől, ők a közös háztartásban cseperednek. A legnagyobb kislány 15 éves és fodrásztanuló, őt egy 14 éves autista fiú követi, egy 8 éves, másodikos kislány, a sort a család legkisebbje, egy 2 éves kisfiú zárja.

A családfő 22 éve rokkantnyugdíjas, egy balesetben sérült meg a lába, ami azóta is merev, korábban aktív dolgozó volt. A járadéka 54.000 Ft. Ezen felül a család fix bevételét a gyermekek után járó 96.000 Ft teszi ki. Sajnos van egy tetemesebb villanytartozásuk, ez 150.000 Ft, ezt törlesztik, ahogy tudják.

Az anyuka eredeti szakmája kereskedő, de a környéken eléggé korlátozottak a munkalehetőségek, így főként takarításból tettek szert még némi jövedelemre. Az idei iskolakezdés nagy kihívást jelentett a családnak, de mivel mindig is a gyermekek jelentették a fő motivációt, Anita Ausztriába járt ki gondozás céljából, hogy jobb anyagi feltételeket teremtsen családjának. A pandémia miatt ez a lehetőség is bizonytalanná vált, pedig a tél közeledtével a tüzelő beszerzése lenne most a következő nagyobb költség, melyre a családnak gondolnia kell.

A leírtakon felül, amire még nagy szükség volna: mivel az Apuka nem tud a 2 éves kisfiú után szaladgálni, nagy szolgálatot tenne egy elektromos moped, mely segítené a mozgásban. Hosszú távon pedig, ha a férj meg tudná szerezni a jogosítványt, lehetőségük nyílna egy olyan speciális gépjárművet megvásárolni, amivel el tudná juttatni az autista kisfiút a bentlakásos iskolába.


A gyermekek nagy szeretetben és békében nevelkednek, nem nagyigényűek. Ha mégis lenne lehetőségük kívánni valamit, a két kislány biciklit szeretne.

Természetesen a tüzelő (fával fűtenek), tartós élelmiszer és anyagi támogatás, a feltöltős villanyóra is enyhítene a terheiken.


A család szeretné „normál” mederben tartani az életét, javítani körülményeiket. Pénzadományt bankszámlaszámon keresztül is tud fogadni a család.

Jelige: „Mindent a gyermekekért 20200916”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube