Három kisgyermekkel, családi pótlékból él a fiatal édesanya


Az alig néhány száz főt számláló, borsodi kistelepülésen él Dóri és családja, igen rossz körülmények között. A fiatal, 26 éves édesanya és élettársa, Norbert három kisgyermeket nevelnek, de ahogy a szeretet, úgy a szükség is épp oly nagy náluk.


A saját tulajdonú házikó erősen felújítandó állapotban van. Tönkrement a bojler, így csak hideg víz van a házban – el lehet képzelni, hogy ez mekkora probléma a kisgyermekek ellátásában. Emellett még csőtörésük is volt, a károk rendbehozatalához 35.000 Ft-ra lenne szükségük. A bejárati ajtajuk folyton leszakad cserére szorul. Egyetlen nagy szobában laknak mindannyian, melyet fával fűtenek be.

A három kisgyermek közül a két kisfiú 6 illetve 2,5 éves, a kislány pedig 3,5 éves. Dóri foglalkozását tekintve pincérnő, de most otthon van a gyermekekkel. Norbertnek sajnos nincsen végzettsége, jelenleg is munkanélküli, a közeli erdőn végez alkalmi munkákat. Ebből van egy kis plusz bevételük, de az egyetlen fix, amivel számolhatnak, az a 76.650 Ft, amit a gyermekek után kapnak az államtól.

Sajnos elmaradásuk is van személyi kölcsönből fakadóan, ezt egy ideje már nem tudják fizetni ebből a pénzből.

A háztartásukból az alapvető gépeket tekintve gyakorlatilag minden hiányzik, vagy nagyon elavult, cserére szoruló.

Amire szükségük lenne: pénzadomány (a csőtörés rendbehozatalához 35.000 Ft), bojler, mosógép, hűtő. Dóri nagy álma egy porszívó. Új bejárati ajtó, méretei: 98*100.

Aki a gyermekeket szeretné támogatni ruhaneművel, játékokkal, felszereléssel:

A 6 éves kisfiú ruhamérete 134-es, cipőmérete 32-es. Nagyon szeretne iskolaszereket: tolltartót, színes és grafitceruzákat.

A 3,5 éves kislány ruhamérete 116-os, 27-es cipőt hord, és fürdetős baba a vágya.

A 2,5 éves kisfiú 110-es méretű ruhát és 26-os cipőt hord, kedvencei a fiús játékok, főleg a járművek: autók, traktorok, vonatok.

Pénzadományt tudnak bankszámlára is fogadni.


Dóri nagyon szerény, fiatalon lett édesanya. Kis családjával együtt szerethető, kedves emberek képe rajzolódik ki előttünk.


Jelige: „Gyermekeim3 20201127”


Segíteni szeretnél? KATT IDE és regisztrálj!