Gyógyszerre sem telik a lányát egyedül nevelő súlyos beteg édesanyának

A 48 éves Vera egy Hajdú-Bihar megyei városban, Debrecentől 40 km-re él 16 éves lányával, aki ápolónőnek tanul. Az asszony egész életében dolgozott, időseket ápolt, később az önkormányzatnál kézbesítőként alkalmazták, majd a helyi sportcsarnokhoz került, de sajnos derékfájdalmai - lumbágó -, a folyamatos köhögés és fulladás miatt nem tudott tovább dolgozni. Az asszony orvoshoz fordult a nem szűnő köhögés miatt, röntgenre küldték, majd jött a sokkoló diagnózis: mell- és tüdőrák.

Naponta Debrecenbe utazik kezelésre, ami nagyon megterhelő anyagilag is a család számára. A 8-féle gyógyszer 20.000 Ft-ba kerülnek havonta. Az összes bevételük 22.800 Ft szociális segély és 13.700 Ft családi pótlék. Ebből próbálja fedezni a kiadásokat az édesanya. Azt elmúlt két hétben sokat romlott az állapota, a mindig erős asszony egyre gyengébbnek érzi magát, mégis azt mondja, szeretné tisztességgel felnevelni lányát is, ahogy két fiával tette.

Szeretne meggyógyulni és újra dolgozni.

„Remény a gyógyulásban 20200621” jeligével várja a támogatást az utazás, a gyógyszerek és az életük költségeinek fedezéséhez.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube