Felnőtt testbe szorult „kisgyermekét” gondozza 40 éve áldozatosan a volt szülésznő


Bács-Kiskun megyében él a 65 éves Anna, aki egyedül neveli születésétől fogva - immár 40 esztendeje - fiát, Andort. A szülőcsatornában megrekedt, oxigénhiánnyal született fiú fél oldalára béna, etetni, gondozni kell folyamatosan. Nincs kapcsolata a külvilággal, értelmi szintje egy 1,5 éves kisgyermeké. Az anyuka személyes tragédiáját fokozza, hogy a hivatása szülésznő volt.


Szerencsére a lakhatásuk megoldott, saját 2 szobás házukban élnek. Ami nagy segítség volna, hogy a fürdőszobát zuhanyzóssá alakítsák át a jelenlegi kádas helyett, a fiú mosdatását megoldandó.

Anna bevétele a rokkantsági és ápolási járadékokból áll, mintegy 170.000 Ft, a rezsijük gyógyszerekkel ehhez mérten 110.000 Ft.


Az anyagi szűkösségen túlmutat a bezártság és az elszigeteltség, amiben az elmúlt 40 évben az anyukának része volt. Mindezt társ nélkül, egyedül csinálta-csinálja mély alázattal.

Minden álma, hogy egy leendő kedves Támogató elvigye őket a Balatonhoz, vagy bármerre az országban kicsit kirándulni, kimozdulni.


Anna jelenleg nagyítót használ, mert sajnos nincs pénze kiváltani a régen aktuálissá vált szemüveget.

A legsürgősebb és legképtelenebb pedig az, hogy egyiküknek sincsen cipője, mondván úgy sem jutnak el sehová. Aki tudná ezt az alapszükségletet pótolni, illetve egyéb ruhaneműt küldene a családnak, az alábbiak szerint megteheti: Anna ruhamérete M-es és 37-38-as cipőt hord, Andor kicsit pocakos, 3XL-es ruhaméret, 39-40-es lábméret. Tisztálkodószereknek is nagyon örülnének, elsősorban szappanra, hintőporra és kézkrémre lenne szükségük.

Az internet sincs bekötve hozzájuk, ami ablakot nyitna Annának a külvilág felé. Ehhez bármilyen okos vagy technikai eszközt szívesen fogadna. Szüksége lenne még villanytűzhelyre, illetve ha valaki anyagilag szeretné őket támogatni, az bankszámlára is lehetséges.


Jelige: „Álmodozás 20201221”


Segíteni szeretnél? KATT IDE és regisztrálj!