272 Ft jut egy főre egy napra ebben a családban

Súlyos betegen próbálja 49.000 Ft-ból összetartani a családot.

Egy határszéli, Borsod- Abaúj-Zemplén megyei településen él a 37 éves Helga, nagycsaládban. Vele lakik 14 éves lánya, 18 éves fia és 21 éves lánya, aki állapotos második gyermekével. Velük él még a kisfiú unoka, aki 2 és fél éves, valamint a kertben két kutya. A kis család összetart, de Helga sajnos nagyon beteg: áttétes daganata és vesebetegsége egész napra az ágyhoz köti.


Kedves, szelíd halk szavú, őszinte teremtés. Régen pizzériában dolgozott, de a betegsége miatt már nem tud. Bármit elvállalna, ám az egészségi állapota nem engedi. A kertes ház, ahol laknak, jó állapotú, de lassanként minden szolgáltatást kikapcsolnak. Az internetet és a tv-t máris kikapcsolták, és Helga nem tudja fizetni a villany-, a gáz-, a víz számlát sem. A háztartási gépek is rossz állapotban vannak, a hűtő, a mosógép, a gáztűzhely, és a házra felvett CSOK fizetése is elmarad.

Elvált, és volt házastárssal semmilyen kapcsolata nincs, nem segíti a gyerekeket és őt sem. A családi pótlék és a gyes az összes jövedelmük ami mindössze 49000 Ft. Nagyfia, bár szakképzett villanyszerelő, és szeretne dolgozni, nem talál munkát.

Helga leginkább a téli tüzelő miatt aggódik, bár mindent elfogadnak, amit kaphatnak, ruhát, cipőt, tartós élelmiszert, a kis unokának játékot. Azonban leginkább pénzre lenne szüksége, hogy a tartozásait törleszteni tudja. Több embernek tartozik a faluban, köztük a polgármesternek is, aki a gyógyszerei megszerzésében segített. Mindezek ellenére Helga nem adja fel, és bízik a Jóisten és az emberek segítségében, és reméli, még itt maradhat szerettei körében.


Jelige: "Rózsa1 20200615"  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube