Dolgozni szeretne a 4 gyerekes családfő: ha munka van, minden van.


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él Barbara és családja. Azt vallják, a jég hátán is megélnek, csak munka legyen. Sajnos munka nincs, a férj fél éve a vírushelyzet miatt veszítette el állását és azóta is csak alkalmanként az önkormányzat tudja foglalkoztatni.


Négy gyermeket nevelnek egy apró, saját tulajdonú házban, melynek általános állapota jó, de a két szoba szűkös a 6 tagú családnak. Komfortosabban élhetnének, ha ki tudnák bővíteni a házukat.

Jelenleg a gyermekek után kapott juttatásokból és a férj segélyéből tartják fenn magukat, ez havi szinten 83.000 forintot jelent. A falu ad a felnőtteknek ingyenes ebédet, ezt elfogadják és este a gyermekek közt szétosztják.

Helyzetüket tovább rontja, hogy az elmúlt időszakban házukban csőtörés volt, a hibát ugyan orvosolták, de az elfolyt víz tetemes vízszámlát eredményezett, amit nem tudnak önerőből kifizetni.

A 35 éves édesanya szívrendellenességgel küzd, állapota miatt kivizsgálásra szorul, de az utazást anyagi okokból nem tudja vállalni.

Saját bevallásuk szerint a legnagyobb segítség a munka volna. A családfő gyümölcstermesztő végzettséggel rendelkezik, tudna és szeretne is dolgozni, a feleség szakács szakmájában sajnos nincs a környéken munkalehetőség. Legidősebb gyermekük 18 éves, pénz- és vagyonőrként keres állást, hogy támogathassa a családot.

Az idei tanévkezdés is nagy terhet jelentett nekik, a gyermekeknek tanszerekre és ruhákra is szükségük van, valamint a mindennapi betevő előteremtése is problémát jelent.

Pénzadományokat tudnak fogadni saját bankszámlájukon.


Barbara pozitív életszemléletével igyekszik tartani a családban a lelket és jelenlegi helyzetükön felülemelkedve segít a náluk rosszabb körülmények közt élőknek, azt mondja a „Nincsből is ad”, és hiszi, hogy az Ő kérésük is meghallgatásra talál.

Jelige: „Mása&Medve 20200916”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube