Dolgozni szerető, nemsokára 5 gyermekes nagycsalád várja a jobb élet lehetőségétKarolina 32 éves, férjével, 3 kislányával és 1 fiúgyermekével egy nagyon romos albérletben él Pest megyében. Karolina terhes az ötödik babával, és gyesen van kisfiával.

Karolina és férje az első gyermeküket sajnos születési rendellenesség miatt elveszítették, 4 és fél éves korában. A 12 éves Dóri és a 10 éves Aliz általános iskolába járnak. Harmadik kislányuk, Laura 5 éves, a legkisebb gyermek, Áron 2 éves. Mindegyik gyerek szeret biciklizni. A család összes bevétele: 89.000 Ft családi pótlék és János 90.000 Ft keresete, ebből 50.000 Ft az albérleti díj.


Karolina 8 általánost végzett, 6 évig dolgozott a McDonald’s-ban és óvodában takarított, most gyesen van Áronnal. A férje, Zsolt kertészeti szakmunkásképzőbe járt és kemence-kezelő is. Ő a fővárosban dolgozott, kemencés volt 6 évig a Temetkezési Vállalatnál, de elbocsájtották.

Elvállal kertgondozást, veszélyes fák kivágását (de sajnos jelenleg a láncfűrésze elromlott). Sokszor csak hitegetik a munkaadók, végül mégsem kap állandó munkalehetőséget.

Szeret kertészkedni, gazdálkodni, és reméli, egyszer majd a saját tulajdonán teheti mindezt.


Október elején költözniük kellett, az interneten találtak egy albérletet, amit a tulajdonos, ígérete és a letett 150.000 Ft ellenére sem hozott rendbe.

A házban csak villany van, mert a vizet fúrt kút biztosítja, ami sajnos csak főzésre és fürdésre alkalmas, fogyasztásra nem. Karolina férje munkájának köszönhetően már lakható a ház (glettelés, festés, burkolás), de még mindig félkész állapotban van. A közlekedés a gyerekeknek az óvodába, iskolába távolsági busszal lehetséges,de a busz ott nagyon ritkán jár. Sokszor gyalog kell bemenjenek a vasútállomásra a buszhoz - Karolina minden órás kismamaként - mert onnan valamivel sűrűbben jár a busz.

Amire szükségük lenne: pénzadomány (van bankszámlájuk), a gyerekeknek iskolatáska, iskolaszerek, játékok, bicikli; a születendő kisbabának gyerekágy; hűtő, mosógép, háztartási dolgok. De mindennek örülnek, mert albérletben laknak.

Kedves, szimpatikus család. A házaspár gyermekei jövőjét tartja szem előtt, ezért is szeretnének megvásárolni egy eladó házat (3,5 millió Ft), hogy majd ott gazdálkodjanak, állatokat is szeretnének tartani.

Most a legfontosabb, hogy a férjnek legyen elegendő munkaviszonya ahhoz, hogy felvehessék a CSOK-ot.

Jelige: "Álomotthon 20200722"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube