Agyvérzése után kér segítséget az édesanyaEgy Somogy megyei kis településen él két fiával Ilona. A házuk saját tulajdonú vályogház, sok munka lenne vele, hogy komfortossá varázsolják: nincs fürdőszoba, WC is csak az udvaron van. Víz és villany van a házban, a fűtésről fatüzelésű kályha gondoskodik. A tető javításra szorul.


Ilona évekkel ezelőtt agyvérzést kapott. Felépült a betegségből, de jelenleg rokkantnyugdíjas, munkát nem tud vállalni. Fiai 10 és 12 évesek, általános iskolába járnak. A nagyobbik fiú traktorszerelő szeretne lenni, az öccse autószerelő. Szeretnek focizni, biciklizni.

A család havi bevétele 108 000 Ft.Az édesanya ebből az összegből, ha szűkösen is, de fenntartja magukat, azonban félre tenni vagy a házat felújítani nincs pénz.


Amire szükségük lenne: nagy biztonságot jelente nekik, ha a telet javított tetővel várhatnák és meleg cipőkkel. A fiúk új bicikligumiknak örülnének, de ami még fontosabb: mint minden mai fiatal, szeretnék tartani az interneten keresztül a kapcsolatot barátaikkal, ehhez azonban szükségük lenne internet előfizetésre, amire nem telik a szűk keretből.

Ilona nagy vágya pedig egy fürdőkád.


Jelige: „Mimike 20201015”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube