A leszakadt bejárati ajtó miatt nem jutott tűzifára a háromgyerekes családnak


Győr-Moson-Sopron megye egyik településén él a 22 éves Ilona és párja, Károly. Itt nevelik 3 kicsi gyermeküket, egy saját tulajdonú, régen cselédek lakásául szolgáló majorházban.

A házban egy 16 nm-es szoba, egy 15 nm-es konyha és kamra található. Villany van, az óra feltöltő kártyás, internet nincs, de a szomszédtól kapnak wifit. Vezetékes víz sincs, azt kintről kell hozni, és a házban melegítik fel, amikor főzni vagy fürdeni szeretnének. Palackos gázt használnak, fával fűtenek. Az idén nem tudtak tűzifát venni, mert a bejárati ajtó leszakadt, és a tüzelőre szánt pénzt az ajtó cseréjére kellett fordítani.

Ilona és párja 8 általánost végzett, Károlynak OKJ fakitermelő és motorfűrész kezelői végzettsége is van. Sajnos a szakmájában most nem talál munkát. Régebben felnigyárban volt bejelentett állása, de a Covid-19 miatt elveszítette a munkáját. Most alkalmi munkákból él, ahol 900 Ft-os órabért kap, de erre nem lehet mindig számítani: ha jó az idő, kap munkát, ha nem jó, akkor nincs munka. A család jelenlegi fix jövedelme 77.000 Ft, amit a gyermekek után kapnak. Amikor az édesapának van munkája, akkor az a pénz plusz jövedelem.

Az összes fix kiadásuk havonta: a villany feltöltése 15.000 Ft, a gázpalack 10.400 Ft, a tűzifa 30-40.000 Ft és a TV 4.000 Ft. A TV előfizetésen kívül nincs más elmaradásuk (12.000 Ft).


Ilona és Károly 3 kisgyermeket nevel: Mercédesz 4 éves, szeret gyurmázni és minden kreatív játékot, Karcsika 3 éves, kedvence a Mancs őrjárat, a legkisebb gyermek Szonja, aki 4 hónapos.


Amire még szükség lenne: tűzifa, pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, Szonjának 5-ös pelenka, a gyermekeknek és szülőknek is meleg ruha, cipő: Mercédesznek 120-126-os a ruhamérete és 27-28-as cipőt hord, Karcsikának 92-98-as a ruhamérete, 24-25-ös cipőt hord, Szonja ruhamérete 74-80-as. Ilona méretei: női XS-es ruha, 36-37-es cipő; Károly méretei: férfi L-XL-es méret, 44-es cipő.

Az édesapának nagyon sürgős lenne a cipő, mert végre sikerült munkát kapnia, de nincs mit felvennie!


A család még sosem volt ilyen rossz anyagi helyzetben. Az a kívánságuk, hogy legyen mindig étel az asztalon, meleg a házban és ruha, cipő a gyermekek számára.


Jelige: „Remény3 20201207”


Segíteni szeretnél? KATT IDE és regisztrálj!