A cukorbeteg édesanya egyedül neveli 4 lányát, és küzd a tartozások kifizetésével


Erzsébet 46 éves, elvált, cukorbeteg és magas vérnyomással küzd. Egy 60nm-es félig saját, félig állami tulajdonú kertes házban él 4 lányával Borsodban.

Víz, csatorna van a villany feltöltő kártyás, gázt nem használ, fával fűtenek. A házban 1 szoba, előszoba, fürdőszoba, konyha és spájz található. Hűtő, mikró, fagyasztó van. A villanytűzhely sütő része elromlott, ezért egy újra lenne szükség. A kerítés, az ablakok, és az ajtó is cserére szorul.

A legidősebb lány 19 éves, endometriózissal küzd. A 16, 13, és 11 éves lányok iskolába járnak. A legkisebb nagyon szeret biciklizni, de sajnos a biciklit nemrég ellopták. A legnagyobb lány az anyukájával egyszerre végzi a szociális gondozó, ápoló tanfolyamot. Ezért tandíj támogatást is kapnak: a nagy lány 78 000 Ft-ot, Erzsébet pedig 104 000 Ft-ot, a családi pótlék 51 000 Ft. Miután elvégezte a tanfolyamot, szeretnének a szakmában dolgozni.

Amíg Erzsébet édesanyja élt, ő vigyázott a gyerekekre. Erzsébet sokféle munkát végzett, konyhás volt, szállodában takarított, pizzériában dolgozott. Volt férje felelőtlensége miatt került a család ilyen nehéz anyagi helyzetbe, mert rosszul gazdálkodott a pénzükkel. Ezért kb. 1 millió Ft a villanytartozás, 200 000 Ft egyéb tartozás van, illetve édesanyja temetési költségét is 160 000 Ft kölcsönből tudta fedezni Erzsébet. Erzsébet kedves, szimpatikus teremtés aki szeretetben neveli egyedül négy lányát.

Amire szükség lenne: legfőképpen pénzadomány (nincs folyószámla, ezért ezt csekken volna célszerű eljuttatni hozzájuk), egy új villanytűzhely, a kerítés, az ajtó és az ablak is javításra szorulnak. Ruha, tartós élelmiszer, de bármit elfogadnak, ami segíti a mindennapi életüket.

Jelige: "Szeretet 20200727"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube