A beteg fiával élő, epilepsziás özvegyasszony ablakait üveg helyett függöny fedi


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól nem messze egy kis faluban él beteg fiával Éva, az 54 éves epilepsziás, szívbeteg, egyedülálló özvegyasszony. Saját házukat még férjével építették, akit pár hete temettek el.


A temetést csak segítséggel tudták kifizetni. A gyász nagyon lesújtotta az egész családot. A házba a gáz ugyan be van vezetve, de a számlát sajnos Éva nem tudja fizetni. Ezért résztörlesztést kért. A hátralék miatt fával kell majd tüzelni, fűteni. Víz van, de a vízdíj kifizetésével is 7 hónapos az elmaradás, a villanyóra feltöltős. Tv, internet nincs, kikötötték a tartozásuk miatt, ami 100.000 Ft. A konyhabútor is nagyon rossz állapotban van, cserére szorul. A házban nincs fürdőszoba, pedig nagy szükség lenne rá, beépített kapaszkodókkal, hogy Éva könnyebben tudja fürdetni 18 éves, beteg nagyfiát. A háznak nincs zárható ablaka, jelenleg sötétítő függöny takarja őket.


Jövedelmük 100.000 Ft, Éva nem dolgozik, otthon van ápolásin.

Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, fekete gyászruha Évának és fiának, tűzifa, gáztűzhely, ablak, mikró, mosógép (évek óta kézzel mos) vagy centrifuga, és konyhabútor.


Szegénységben élnek, nyugtatót szednek mindennap, sajnos a fiú gyermeknek is adni kell. Mély fájdalom és gyász borítja be a családot a férj halála miatt. Éva férjének testvére is nemrég hunyt el. Jelenleg a fájdalom leküzdése a legnagyobb feladat.


Jelige „Gyász 20200819”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube