A beteg fiát gondozó, gyászoló özvegyasszony ablakait üveg helyett függöny fedi
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól nem messze egy kis faluban él beteg fiával Éva, az 54 éves epilepsziás, szívbeteg, egyedülálló özvegyasszony. Saját házukat még férjével építették, akit nyáron temettek el.


A temetést csak segítséggel tudták kifizetni. A gyász nagyon lesújtotta az egész családot. A házba a gáz ugyan be van vezetve, de a számlákat sajnos Éva nem tudja fizetni. Ezért résztörlesztést kért. A hátralék miatt fával kell majd tüzelni, fűteni. Víz van, de a vízdíj kifizetésével is 7 hónapos az elmaradás, a villanyóra feltöltős. Tv, internet nincs, kikötötték a tartozásuk miatt, ami 100.000 Ft. A konyhabútor is nagyon rossz állapotban van, cserére szorul. A házban nincs fürdőszoba, pedig nagy szükség lenne rá, beépített kapaszkodókkal, hogy Éva könnyebben tudja fürdetni 18 éves, beteg nagyfiát. A háznak nincs zárható ablaka, jelenleg sötétítő függöny takarja őket.


Jövedelmük kevés a költségeikre és a tartozásaikra, Éva nem tud munkát vállalni, otthon van, hogy ápolhassa fiát.

SOS szükséges a téli ruházat mindkettőjük részére! Éva női L-es méretű ruhát hord (kabát, nadrág, póló és pulóver), 38-as a cipőmérete. Fia méretei: L-es férfi ruházat (kabát, póló és pulóver), 39-es cipőméret.

Amire még szükségük lenne: pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, tűzifa, gáztűzhely, ablak, mikró, mosógép (évek óta kézzel mos) vagy centrifuga, és konyhabútor.


Szegénységben, de szeretetben élnek, mindketten még a gyász terhével. Éva férjének testvére is nemrég hunyt el. Jelenleg a fájdalom leküzdése és a túlélés a legnagyobb feladat.


Jelige „Gyász 20200819”

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube