A bántalmazott édesanya egyedül maradt két kisgyermekével


A 32 éves Klári két kisgyereket próbál egyedül eltartani 26 ezer forintos bevételéből egy Somogy megyei apró faluban. Gyermekei apja alkoholista volt, bántalmazta őket, ezért véget vetett a kapcsolatnak. Kisfia 9, kislánya 4 éves.


Tavaly örökölte meg szülei házát. A kétszobás családi házban van konyha, fürdő, WC, víz, villany; a gáz viszont nincs bevezetve a faluba. Télen fával fűtenek. Kívül-belül festésre, mázolásra, meszelésre lenne szükség, de ennek ellenére a ház lakható.


Klári jelenleg otthon van kislányával, de folyamatosan munkát keres. Kereskedelmi és vegyiáru eladói végzettsége van, de eddig gyakorlat hiányában visszautasították. A környéken is kevés a

munkalehetőség. Olyan munkahelyet szeretne találni, ami biztosítja számára, hogy kislányát reggel és este időben tudja hozni-vinni az óvodába.

A család egyetlen jövedelme a családi pótlék, ami igen kevés. Klári abban reménykedik, hogy ha nem talál munkát, megkapja a Foglalkozást Helyettesítő Támogatást, és novembertől 50 000 Ft körülire emelkedhet a havi bevételük.


Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), tűzifa, tartós élelmiszer. Sok ruhát kaptak a gyerekek, így arra jelenleg nincs szükség.


Klári kicsit letört jelenlegi helyzete miatt. Aggódik gyermekei jövőjéért, de bízik sorsuk

jobbrafordulásában.


Jelige: „Egyedül 20201019”


Segíteni szeretnél? KATT IDE és regisztrálj!