16-an egy fedél alatt: a szívbeteg Jázmin nem adja fel, hogy munkát talál


Az 52 éves Jázmin férjével egy saját tulajdonú kis kertes házban él Hajdú-Bihar megyében, van egy kutyájuk. A családi házban van 2 nagyszoba és 2 kisebb, egy fürdőszoba és 1 kamra. Jázmin tartós szívbetegséggel és magas várnyomással küzd.

Csak töltős villanyóra van. Gázpalackot szoktak néha venni. Nincs gáz, víz is csak a kútról. Tévé van, internet nincs. Fával fűtenek, kézzel mosnak, van egy centrifugájuk. Kályhán főznek. Férje egészséges, kőműves, jelenleg munkanélküli segélyt kap, 40 000 Ft-ot. Alkalmi munkákat vállal, ahol 500 Ft-os órabérért szokták alkalmazni: kapál, cseresznyét szed, mindent elvállal. A párnak kilenc gyermeke van, abból 4 él velük, ők már felnőttek. Két fiú 19 és 23 évesek, és két lány. A 19 éves fiú szívbeteg. Az egyik lányuk a párjával és 7 közös gyerekükkel lakik velük, a másik lány egyedül 2 gyerekével. Így összesen 16-an laknak egy fedél alatt. A gyerekek járnak iskolába, közepes tanulók. A fiúk szeretnek focizni, a lányok babázni, hulahopp karikázni. Nagyon szeretnék, ha valaki még tél előtt az ajtóikat le tudná cserélni, mert nagyon rossz állapotban vannak. Élelmiszerre van leginkább szükségük, de bármit elfogadnak. Rendes ágyuk sincsen.

Nagyon nagy a család, de szerencsére az unokák egészségesek. Jázmin szeretne egy igazán jó állást találni, hogy jól keressen és ne éljenek szegénységben. Pénzadományt csak csekken tudnak fogadni.


Jelige: "Jázmin 20200721"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube