Átlagos életből zuhantak nagyot: meg tudnak-e állni a lejtőn?


Az egykor szebb napokat látott, kétgyermekes család kálváriája 2 éve kezdődött, amikor harmadik gyermeküket 5 hetesen elvesztették. A feldolgozatlan tragédia depressziót, a munkanélküliség tartozásokat, a rossz életkörülmények pedig asztmás betegséget hoztak magukkal.


A szociális gondozó végzettségű, 31 éves Hanna 41 éves férjével, 11 éves kisfiával és 3 éves kislányával egy vizes falú, fa tüzelésű kis vályogházban él albérletben egy szabolcsi kisvárosban, Nyíregyháza közelében. A rozoga házikóban nincs parketta, ősszel a rágcsálók rágják a falat, és sajnos már a konyhabútort is el kellett tüzelniük a télen. A kertben kertészkednek, Hanna pedig sütni-főzni nagyon szeret. Feltöltős villanyórájuk van, amire sokszor már nem futja a nagyon szerény jövedelemből.

Hanna férje ugyan 10 évig volt részlegvezető egy cégnél, de a cég megszűnt. Azóta minden alkalmi munkát elvállal, van jogosítványa is, de nehéz munkát találni a környéken és gyakran az általa elvégzett munkát sem fizetik ki. Fix jövedelmük 26.600 Ft havonta, melyből csak az albérleti díj 20.000 Ft. Több betegség és a gyógyszerek beszerzése is nehezítik a mindennapjaikat, Hanna bal szemére alig lát és depressziós, férje magas vérnyomás betegségben és szívritmus-zavarban szenved, fullad, a fiuk asztmás allergiás.

Nagyon örülnének egy szemüvegnek Hanna számára, tűzifa jó lenne télire, egy jó bejárati ajtó (a jelenlegi nagyon rossz minőségű) is elkelne, cipőknek és pólóknak, valamint konzervnek, májkrémnek és krumplinak is nagyon örülnének, mert a gyerekek ezeket szeretik. Egy jó kézi fűrész és egy jó állapotú minigáz is nagy segítséget jelentene. Az igazi megváltás egy munkalehetőség lenne a családfő számára akár lakhatási lehetőséggel, illetve egy komfortosabb saját ingatlan.

Hanna egy cukrásztanfolyamot szeretne elvégezni és munkát keres. Folyamatosan kutatja családja számára a kitörési lehetőséget.

Fiuk nagyon jó tanuló, az egész család összetartó. Örömmel költöznének jobb körülmények közé, hogy a gyermekeik számára egy szebb jövőt biztosíthassanak.

Jelige: "Raffaello 20200619"

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube