Nehéz helyzetbe került az öt fős család, munka nélkül maradt az egyetlen kereső, a családfő

Egy határmenti, Bács-Kiskun vármegyei kistelepülésen él Eszter és élettársa Szabolcs, valamint a közös háztartásban nevelkedő három gyermek.

A legnagyobb lány 16 éves, középiskolás. A középső gyermek is lány, ő 8 éves általános iskolás, a legkisebb pedig egy 3 éves kisfiú, óvodás, de még nem alhat ott. Édesanyjuknak nincs végzettsége, főállású édesanya.

A család legnagyobb problémáját az okozza, hogy Szabolcs 2 hónapja gyakorlatilag munka nélkül van otthon. Egy Kft. alkalmazottja, de annak működésében fennakadások vannak, a dolgozók „kényszerpihenőre” vannak ítélve, ez időre semmilyen jövedelmet nem kapnak. A kilátások a folytatásra bizonytalanok.

Emiatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Bevételük az anyasági státuszért járó 76 ezer Ft, valamint a gyermekek után járó családi pótlék. Megélhetésük veszélyben van, ez a csekély bevétel semmire sem elég.

Lakhatásuk egy családi házban valósul meg, ami Szabolcs édesanyjáé, aki öregek otthonában él egy ideje, így került biztos fedél a fiatalok feje fölé. A ház átlagos állapotú, víz és villany van, fával fűtenek. Szabolcs ügyes kezű, sok mindent szeretne a ház körül megjavítani, de anyagiak híján ez egyelőre csak álom.

Aki ruha vagy cipőadománnyal segítene, elsősorban a gyermekek irányába tegye ezt meg: 16 éves nagylány: S-es vagy M-es női ruhákat hord, lába 38-39-es. A 8 éves kislány ruhamérete 134-140-es, lába 31-32-es. A kisfiú 110-es ruhákat és 24-25-ös cipőt hord. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Nagy erőforrásuk, hogy a szülők is és a gyermekek is egészségesek, és alapvetően optimistán állnak az élet nehézségeihez.

A család gyakorlatilag bármilyen segítséget hálás szívvel fogad, mert nem tudják a gyerekeknek még az alapvető ellátáshoz szükséges dolgokat sem biztosítani, emiatt nagyon el vannak keseredve.

Scroll to Top