Nehéz anyagi helyzetben él a 7 gyerekes család, ahol minden nap a közös esti mese a legnagyobb összetartó erő

Bács-Kiskun vármegye kalocsai járásában él egy 9 fős család. Réka, az édesanya 31 éves, alkalmi munkákat vállal 7 gyermekük nevelése mellett. Élettársa, Áron mezőgazdasági (alkalmi) munkákkal tud hozzájárulni a kiadások fedezéséhez.

A népes család egy saját tulajdonú, 150 m2-es, közművesített, villany-, és vízellátással biztosított, fafűtéses házban lakik. Tartalékaik nincsenek, így a nagycsaláddal járó kiadások igen nagy anyagi terhet jelentenek.
Bevételeik 169.000 Ft (gyes, családi pótlék) plusz az alkalmi munkák után járó fizetés. Kiadásukban 45.000 Ft a rezsiköltség, a fennmaradó összeg áll rendelkezésre minden egyéb más szükséglet biztosítására. Provident kölcsönüket is szeretnék törleszteni, mely 45.000 Ft havonta.

Nagyon fontos nekik a család és az összetartás, ezért szoros kapcsolatot ápolnak Réka húgával és kislányával is, amiben tudják, segítik őket is.

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, kicsinek pelenka (4-es), popsitörlő, tápszer, babaruha, számítógép.
Szeretnének gazdálkodni, melyet már el is kezdtek, de bővítenék a kertet. Szívesen fogadnak megmaradt építőanyagot, festéket, mindent, ami lakásfelújításhoz szükséges. Anyagi támogatást bankszámlán tudnak fogadni.

Szülők méretei:
Réka S/M ruhaméret, 40-escipő
Áron M-es ruhaméret, 42-es cipő

Gyerekek méretei:
Dani 16 éves – M-es ruha, 42-es cipő, hobbija a horgászat, pék–cukrásznak tanul egy vendéglátóipari szakmunkás iskolában
Elemér 11 éves, 130-140-es ruhaméret, 38-as cipő, focis kártyákat gyűjt, sportban, matematikában ügyes
Kornél 9 éves 134-140-es ruhaméret, 37-es cipő, autókat szeret, festeni, színezni szeret
Ádám 7 éves 134-es ruhaméret, 28-29-es cipő, puzzle kirakót szereti és a társasjátékot
Csenge 6 éves 116-122-es ruha, 27-es cipő, lányos játékokat, barbiekat szereti
Linda 4 éves, 112-es ruhaméret, 24-25-ös cipő, húgával és a bátyjaival szeret játszani
Jánoska 9 hónapos 74-es ruhaméret, 17-18-as cipőcske, korának megfelelő játékok

Szerencsére a család minden tagja egészséges. Réka és Áron nagy szeretetben nevelik gyermekeiket, a mindenkori esti rutin része az esti mese elmondása. Az édesanya nem kedveli a modern játékokat, melyek a figyelmet elterelik az értékes dolgokról. Arra törekszik, hogy gyermekei jövőjét megalapozza, tanulhassanak, hogy számukra könnyebb legyen beilleszkedni a társadalomba.

Scroll to Top