Nagyszülőkből szülők

Zoé 2 éves, édesanyja még fiatalkorú, az apja pedig elhagyta, ezért a daganatos beteg nagyszülők gondoskodnak róla, saját kisfiuk mellett. A betegségük miatt munkát nem tudnak vállalni. Igyekeznek szépen nevelni a gyerekeket, de nehéz helyzetben vannak.

Az Eger-patak völgyében Heves vármegyében él Zoé és családja. Édesanyja nem tudja nevelni, így nagypapája István és annak élettársa Katalin lettek Zoé gyámjai. Velük él István kisfia, a 11 éves Krisztián is, aki speciális iskolába jár az enyhe értelmi sérülése miatt.

Saját, összkomfortos panellakásukban élnek, megfelelő körülmények között. Ami nagy nehézség, hogy István a betegsége miatt képtelen munkát vállalni, Katalin egy részről betegségével küzd, másrészt GYES-en van otthon a picivel. A nagyszülők a védőnővel és a gyermekorvossal együttműködnek, nagyon szépen nevelik a gyermekeket, de összes bevételük alig több, mint 120 ezer Ft egy hónapban, ami a rokkantsági ellátásból, a családi pótlékból, és a GYES-ből csorog össze. A közös költséggel 155 000 Ft elmaradásban vannak. Főleg ruhákra, és a tartozásuk rendezéséhez anyagi segítségre van szükségük. Bankszámlaszámuk van.

Méretek:

  • 11 éves kisfiú: harisnya, 134/140-es méretű meleg ruha, 35-ös cipő. Szabadidejében szívesen legózik.
  • a 2 éves kislány: 4-5-ös méretű pelenka, 86/92-es ruhák, 22-es csizma. Meleg ruhákra, overállra, pulóverre és nadrágra van szüksége leginkább. Babázni szeret, babát és hozzá kis babakocsit szeretne.

a nagyszülőknek 36-os a méretük. Meleg ruhára és télikabátra van szükségük.

Scroll to Top