Munkanélküli anyuka maradt magára 2 éves daganatos kislányával

Bori egyedül neveli 13 éves kisfiát Misit és 2 éves májdaganattal diagnosztizált kislányát Julcsit egy Somogy vármegyei kis községben Marcalitól mintegy 15 km-re. Saját tulajdonú családi házban élnek, itt alakítottak ki maguknak egy kisebb lakrészt, abban él Bori két kisgyermekével, míg a ház másik felében a nagymama (Bori édesanyja) és értelmi fogyatékos (születésekor sérült) fiútestvére. A ház komfortos, fával és gázzal tudnak fűteni. Boriék lakrészében a víz és a fűtés nem került kiépítésre, így mindannyian egy fürdőszobát használnak.

A kétéves Julcsinál 2023. szeptemberében májdaganatot diagnosztizáltak, melyet novemberben a Pécsi Gyermekklinikán el is távolítottak. Azóta 6 kemoterápiás kezelésen van túl, jelenleg az orvosi szakvéleményt várják, hogy miként folytatódjon a kezelés. Nem tudják, milyen sűrűn kell majd Pécsre járniuk, de ez eddig is nehéz érzelmi és anyagi terhet rótt a kis családra.

Bori novemberig dolgozott, jelenleg nincs munkája. Végzettségét tekintve szakközépiskolát végzett és idegenforgalmi szakmanager képzettsége van. Julcsi betegségéig utazási irodában dolgozott Ausztriában. Jelenleg alkalmi munkát tud vállalni, leginkább nyaranta a Balaton mellett.

A nagymama eladóként dolgozott, jelenleg ő van GYOD-on Julcsival, hogy legyen bevételük. Bevételük ötükre nézve így is nagyon csekély, összesen mintegy 245.000 Ft. Kiadásaik a rezsivel, Julcsi és a nagymama gyógyszereivel együtt nagyjából 140.000 Ft-ot tesznek ki. A maradék pénzt próbálják beosztani élelmiszer, ruhanemű vásárlásra és Misi iskoláztatására.

Misi édesapja csak az ünnepnapokon támogatja fiát, leginkább ajándék formájában, Julcsi édesapja azonban egyáltalán nem része az életüknek, nem ismerte el a kislányt, Bori így teljesen magára maradt a gyermekeivel.

Julcsi nagyon szereti a Verdák című mesét és annak szereplőit. Nagyon szeret autókkal játszani. Misi szeret biciklizni és focizni. A család egyébként is nagyon sokat biciklizik, van egy kis autójuk, amivel Pécsre szokták vinni Julcsit kemoterápiára, de helyben igyekeznek mindent kerékpárral megoldani.

Amire szükségük van: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, BEBA opti pro 3 Junior tejalapú anyatej-kiegészítő tápszer, 14 kg-os gyermekre való pelenka, ruhanemű, ágynemű, játékautó, kerékpár (felnőtt férfi), bukósisak (gyermek-fiú), vázra szerelhető gyerekülés, futóbicikli, labda, trambulin, könyvek, fagyasztóláda, hűtőszekrény, segítség a ház felújításának befejezésében (villanyvezetékek cseréje, nyílászáró csere, szigetelés), segítség Boriék lakrészének befejezésében (vízhálózat kiépítése, konyhabútor, fürdőszoba kiépítése, fűtés megoldása), kertbe vetőmag, palánták és nem utolsó sorban munkalehetőség Bori részére.

Méreteik:
Julcsi:
98-as ruha, 23-as cipő (széles, magas lábfeje miatt speciális cipőre van szüksége)
Misi: 164-es ruha vagy felnőtt XS-es, 39-es cipő
Bori és a nagymama: L-es, XL-es ruha, 37-es/38-as, 40-es cipő
Bori fiútestvére: M-es ruha, 41-es/42-es cipő

Rendkívül dolgos család, életükbe a nagy törést a kicsi lány betegsége hozta. Bori igyekszik erős maradni és tartani magát a gyerekei érdekében, bízik a gyógyulásban és minden segítségért, felajánlásért nagyon hálás. A legapróbb dolog is nagyot tud lendíteni az életükön. Él-hal a gyermekeiért.

Scroll to Top